به گزارش بنکر (Banker)، از این جهت این مناطق جذابترین مناطق تهران برای سرمایهگذاری در بازار املاک بهلحاظ کسب سود بودهاند. در عین حال آمارها نشان میدهد همچنان مناطق ۵، ۲ و ۴ تهران، در دی ماه، بهترتیب نقدشوندهترین منطقهها در بازار املاک تهران بهشمار آمدهاند.
بازار مسکن بهغیر از تقاضای مصرفی تقاضای سرمایهگذاری هم دارد؛ به این معنا که در طول چند سال گذشته بسیاری از خانوادههای ایرانی برای حفظ ارزش داراییهایشان در مقابل تورم از طریق خرید خانه سعی کردهاند از نزول ارزش پساندازهایشان محافظت کنند. این دو دسته تقاضا یعنی تقاضای مصرفی و تقاضای سرمایهگذاری در بازار مسکن تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند؛ یعنی مثلا ممکن است برای شما مطلوب باشد که در یک منطقه خاص تهران ساکن شوید اما وقتی که پای سرمایهگذاری به میان بیاید فرقی ندارد که در کجا برای حفظ پساندازهایتان آپارتمان میخرید. بهطور دقیقتر در بازار سرمایهگذاری مسکن، عمدتا درصد رشد قیمت و نقدشوندگی دارایی در مقابل تورم اهمیت مییابد. بر این اساس با توجه به آنچه تورم سالانه در ایران هماکنون در سطح ۴۰درصد است، سرمایهگذاری در بازار یا منطقهای بهینه است که همین مقدار رشد قیمت داشته باشد. با این حال این تنها معیار تصمیمگیری نیست و سرمایهگذاران ترجیح میدهند بازارهای سرمایهگذاریکننده از قدرت نقدشوندگی بهتری هم برخوردار باشند؛ به این معنا که پس از خرید، تقاضایی برای فروش آن هم وجود داشته باشد؛ همین موضوع بر پیچیدگی سرمایهگذاری در بازار مسکن اضافه میکند.
بهگزارش همشهری، دادههای آماری وزارت راه و شهرسازی و اطلاعات تکمیلی بانک مرکزی نشان میدهد در ۱۰ماه امسال بیشترین رشد قیمت در مناطق ۲۲گانه شهر تهران مربوط به مناطق ۱۸ تا ۲۰ تهران بوده است. این اطلاعات نشان میدهد قیمت هر واحد آپارتمان در منطقه۲۰ تهران در ۱۰ماه امسال بهطور میانگین ۶۰.۶درصد افزایش یافته و از ۴میلیونو۴۷۰هزار تومان به ۷میلیونو۱۸۲هزار تومان در پایان دیماه رسیده؛ این بالاترین میزان رشد در کل تهران است. با این حال باید دقت کرد که جمع کل معاملات انجام شده در منطقه۲۰ تهران نسبت به سایر مناطق بهمراتب کمتر بوده و این منطقه از این نظر رتبه۱۶ را در میان مناطق ۲۲گانه شهر تهران دارد، زیرا بهطور مثال تعداد کل معاملات انجام شده در این منطقه ۱۸۵معامله بوده که این مقدار بهمراتب کمتر از معاملاتی است که در منطقه۵ تهران انجام میشود. با این حال بهنظر میرسد بخشی از دلایل تعداد کم این معاملات کمبود عرضه مسکن در مقابل تقاضا بود که در عین حال به رشد قیمت هم منجر شده است.
پس از منطقه۲۰ بیشترین رشد قیمت مسکن در ۱۰ماه امسال به منطقه۱۹ مربوط است. قیمت هر واحد آپارتمان در این منطقه بهطور میانگین ۴۰.۲درصد رشد کرده و از ۵میلیون و ۷۱۲هزار تومان به ۸میلیون تومان رسیده؛ با این حال تعداد معاملات انجام شده در این منطقه کمترین میزان در کل مناطق تهران است.
بعد از مناطق ۲۰ و ۱۹ رتبه سوم بیشترین رشد قیمت مربوط به منطقه۱۸ است که طی آن میانگین قیمت ظرف ۱۰ماه ۳۷.۴درصد رشد کرده و از ۴میلیون و ۷۲۲هزار تومان به ۶میلیون و ۴۸۹هزار تومان رسیده است. مجموع کل معاملات انجام شده در این منطقه هم به نسبت سایر مناطق کمتر است؛ بهطوری که جمع کل معاملاتی که در دیماه در این منطقه انجام شده ۱۸۲معامله بوده که از این نظر این منطقه در رتبه۱۷ قرار گرفته است.
اما شاید بهترین محل برای سرمایهگذاری منطقه۱۰ باشد زیرا هم حجم معاملاتی که در این بازار انجام میشود به نسبت مناطق ۱۸ تا ۲۰ بیشتر است و هم میزان رشد قیمت در این منطقه بالاتر از میانگین رشد قیمت مسکن است. آمارها نشان میدهد قیمت هر متر آپارتمان در این منطقه بهطور میانگین از اول سال تاکنون ۳۴.۷درصد رشد کرده و در عین حال فقط در دیماه امسال ۷۲۰معامله در این منطقه انجام شده و این منطقه از نظر رتبه نقدشوندگی در رتبه ۴بازار مسکن قرار گرفته است.
بیشترین مقدار معاملات
آمارهای موجود از تعداد معاملات انجام شده در مناطق ۲۲گانه شهر تهران نشان میهد که بیشترین میزان معاملات مربوط به منطقه۵ است؛ بهطوریکه فقط در دیماه امسال جمعا ۱۶۶۱معامله در این بازار انجام شده و این منطقه از نظر نقدشوندگی بالاترین رتبه را در سطح شهر تهران در اختیار دارد. بعد از منطقه۵ با فاصله زیاد منطقه ۲ پردادوستدترین منطقه از نظر معاملات ملکی است و در دیماه امسال جمعا ۹۳۷معامله در این منطقه انجام شده است. پس از منطقه۲ مناطق ۴ تا ۱۰ و ۱۴ بیشترین میزان معاملات را کل تهران در اختیار دارند و از نظر نقدشوندگی بهترین عملکرد را دارند.
درصد رشد قیمت آپارتمان از اول سال تاکنون در مناطق۲۲ گانه تهران (بر اساس میزان رشد قیمت- ارقام هزار ریال)