دادههای اقتصاد ایران در بازارهای موازی طی ۱۰سال اخیر گویای آن است که نگهداری پول به صورت ریال منطقی نیست و نااطمینانی در مورد آن وجود دارد.
به گزارش بنکر (Banker)، زمانی که به صورت میانگین بازار طلا طی ۱۲سال اخیر ۵۰برابر، قیمت ارز ۳۵برابر، قیمت خودروی نمونهای ۴۳برابر و قیمت مسکن بیش از ۳۰برابر افزایش یافته، اما نرخ سپرده بانکی تنها حدود ۶ برابر طی مدت اخیر افزایش داشته است، توجیهی برای نگهداری حجم زیادی از ریال در بانکها یا در نزد مردم، بهخصوص به صورت بلندمدت باقی نمیگذارد.
دادههای بانکمرکزی در خصوص ترکیب سپردهها و حرکت از سمت سپردههای بلندمدت به کوتاهمدت و جاری، گویای این قضیه است.
وقتی سپرده بانکی بازدهی ندارد!
طبق گزارش خبرآنلاین، براساس آمار در کوتاهمدت نیز بازارهای طلا و ارز از سپرده بانکی بیشتر بازدهی داشتهاند.
در این بین، اقدامات دولت برای جذب نقدینگی بازارهای موازی نظیر برگزاری حراج سکه و انتشار گواهی سپرده هم تاثیر بسیار کمی بر کنترل قیمت داراییهایی نظیر ارز و طلا حتی در کوتاهمدت داشته است.
طی دوماه اخیر نسبت پول به شبهپول حدود ۳درصد افزایش داشته (از ۳۰ به ۳۳درصد) که نشان میدهد طرح گواهی سپرده خاص ۳۰درصدی فعلا پاسخی آنچنانی نداشته و مردم تمایلی به نگهداری سپردههای بیشتر (شبهپول) در بانکها ندارند.
براساس اطلاعات بهمنماه بانکها، این طرح صرفا موجب کاهش حاشیه سود واسطهگری و تحمیل هزینههای مازاد به تعدادی از بانکهای متقاضی نرخ بالا و قربانی کردن آنها شده است.
فرار پول به بازارهای موازی
ضمن آنکه با افزایش نسبت پول به شبهپول، پول حاصله احتمالا به سمت بازارهای موازی مانند ارز و طلا سرایت کرده است.
دلایل این امر عوامل بنیادی مانند بیاعتمادی به ریال در داخل و خارج از ایران و از بین رفتن خاصیت ذخیره پول (در حال حاضر ریال جزو پنج پول کم ارزش جهان است)، افزایش قیمتهای جهانی و داخلی طلا و ارز و فضای سیاسی بینالمللی است.
در چنین فضایی طرح برخی ادعاها و اقدامات مانند برداشت دولت از حسابهای بانکی به دلایل فرار مالیاتی و… سبب ترویج انگیزه مردم به نگهداری ارز و طلا بهجای سپرده شده که قطعا تورم انتظاری را افزایش خواهد داد.
بجای اینکه سود سپرده ها رو درست کنند مثل سابق سپرده روزانه ۱۰درصد به بالا بود وتورم پایین ولی الان برعکس تورم بالا ولی سود به۵درصد روزانه و……..همین میشه که مردم به فکر بانک وسپرده نیستند وسریع می خواهند طلا یاارزیا هرچیز دیگری سرمایه گذاری کنند وهمین باعث افزایش وگرانی در کشور میشود
کسر ۳ میلیون از حساب بانکی بی حجاب ها به عنوان جریمه تهدید دیگر سپرده گذاری است.
یک ماه پیش نیم سکه خریدم ۱۸ میلیون الان قیمتش شده ۲۲ میلیون شده بنظر شما بانک باید چند درصد سود بده که ۱۸ میلیون بعد یک ماه بشه ۲۲ میلیون . وقتی طلا سکه همچین سود خیلی خوبی دارن مشخصه کسی پول نمیزاره بانک همه میرن طلا سکه میخرن یکسری مردم میرن دلار یورو میخرن یا خونه یا ماشین میگیرن
اولا جرات نمیکنی بفروشی بعدش خطر نگهداری بعد هم از کجا بیاری بخوری خیلی از مردم با سود بانکی دارن امرار معاش میکنن و هزینه های جانبی جبران میکنن یه جور خودش یارانه هست
تا زمانی که سود و بهره بانکی در کشور رایج و روز بروز بر سود بانکی اضافه میشود، تورم افسارگسیخته اقتصاد کشور را بشدت آزار میدهد پس تنها ره رهایی از تورم افسارگسیخته ، به صفر رساندن سود و بهره بانکی است، چون در این زمان پولی از بانکها خارج نمیشود، فقط از این بانک به آن بانک واریز میگردد، و رباخوران بطور تصنعی عنوان میکنند که پولها از بانک ها دارد خارج میشود ، و این یک اشتباه محض است و همین دلیل غیر موجهی برای بالا بردن نزول بانکی ست، معمولا کشورهایی که تورم پولی ندارند کشورهایی هستند که سود و بهره بانکی در حدود صفر است ، ولی در ایران اینطور نیست سوره مبارکه بقره آیه ۲۷۵. الذین یاکلون الربا لا یقومون الا کما یقوم الذی یتخبطه الشیطان من المس ذلک بانهم قالوا انما البیع مثل الربا واحل الله البیع وحرم الربا فمن جاءه موعظة من ربه فانتهی فله ما سلف وامره الی الله ومن عاد فاولئک اصحاب النار هم فیها خالدون کسانی که ربا میخورند، (در قیامت) برنمیخیزند مگر مانند کسی که بر اثر تماسّ شیطان، دیوانه شده (و نمیتواند تعادل خود را حفظ کند؛ گاهی زمین میخورد، گاهی بپا میخیزد). این، به خاطر آن است که گفتند: «داد و ستد هم مانند ربا است (و تفاوتی میان آن دو نیست.)» در حالی که خدا بیع را حلال کرده، و ربا را حرام! (زیرا فرق میان این دو، بسیار است.) و اگر کسی اندرز الهی به او رسد، و (از رباخواری) خودداری کند، سودهایی که در سابق [= قبل از نزول حکم تحریم] به دست آورده، مال اوست؛ (و این حکم، گذشته را شامل نمیگردد؛) و کار او به خدا واگذار میشود؛ (و گذشته او را خواهد بخشید.) امّا کسانی که بازگردند (و بار دیگر مرتکب این گناه شوند)، اهل آتشند؛ و همیشه در آن میمانند.
قابل توجه ، ۱۰۰۰ بار مرگ بر دلالان ارز و دلار/ به دلیل اینکه آب به آسیاب دشمن می ریزند.
سود بانک باید به سپرده تا صد میلیون تا ۱۵۰میلیون براساس کارت ملی هرخانوار ۵ نفر تا ۵۰۰میلیون ان هم باسود ۳۰به بالا ولی انهایی پول بالایی دارند .بروند دنبال کارخونه ها کوچک باحمایت دولت نه هر که بیشتر داره سود بیشتر بدهند …باید طوری برنامه ریزی کنن که همه پولشان را به بانک نگذارند فقط افرادی پول تا مبلغ ۱۰۰الی ۲۰۰ که هیچ کاری نمیشه انجام داد…واز سپردهای بالا جلوگیری کنند ..فوقش از روی کارت ملی هر نفر ۱۰۰تا ۲۰۰ ..نه اینکه تمام ملت پولشان را بیاورند بانک از ۱میلیارد بالا نباید قبول کند
حالا که از حساب بی حجابها هم میخواهند بعنوان جریمه مبلغ زیادی بر دارند و بهمبن خاطر باعث ناامنی پولی ربال شده ومیشوند که دیگر بدرد نگهداری نمی خورد چون کاملا مضر می باشد.لذا با این حرفها و تصمیمات دارندریال را بی ارزش تر از لجن می کنند.
بیخود مکنن همه چی گرون مکنن سود بانک افزایش نمیدن تا مردم فرار نکنن سود بانک ببرن بالا تامردم رغبت کنن بزارن بانک یساله ۲۳درصد کنن دوساله ۲۶درصد ۳ ساله ۳۰درصد کنن تا مردم بیان بزارن بانک نرن طلا دلار بخرن سود بانکی خیلی کمه ارزش نداره بزارن تو بانک