به گزارش بنکر (Banker)، وقتی برای دریافت هر نوع وام قرض الحسنه به یک بانک مراجعه کنید باید بدانید که سقف این وام طبق مصوبه بانک مرکزی ۳۰ میلیون تومان است.
نکته دیگری که باید بدانید این است که پرداخت یا عدم پرداخت وام به شما بستگی به میزان منابع آن بانک دارد. حتی وقتی برای وام ازدواج هم که از منابع قرض الحسنه بانک ها پرداخت می شود ثبت نام می کنید، سامانه از شما می خواهد بانک مورد نظرتان را بین گزینه های پیشنهادی انتخاب کنید. شاید برای شما سوال باشد که چرا تنها چند بانک محدود به شما پیشنهاد شده؟ این موضوع رابطه نزدیکی با منابع هر بانک دارد.
احمدرضا نجفی روزنامه نگار اقتصادی در گزارش خود در روزنامه هفت صبح نکات جالبی در مورد منابع قر ض الحسنه هر بانک که منبع اصلی پرداخت وام های قرض الحسنه به شمار می روند، تشریح کرده است که در ادامه گزیده ای از این گزارش را می خوانید.
شانس دریافت وام از بانک صادرات؛ ۲۲ درصد
احتمال موفقیت برای دریافت هر چه سریع تر وام قرض الحسنه و وام ازدواج از بانک صادرات، بیشتر از بقیه بانک های مورد بررسی در این گزارش است. چراکه صورت های مالی این بانک نشان می دهد تا آخر فروردین ماه مجموع سپرده های پس انداز قرض الحسنه این بانک به ۲۸.۵ هزارمیلیارد تومان می رسد.
حدود ۷۸ درصد این رقم یعنی۲۲.۳ هزار میلیارد تومان تاکنون در قالب تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده و این مورد نشان می دهد بانک صادرات همچنان ۲۲ درصد از منابع قر ض الحسنه خود را برای پرداخت وام در اختیار دارد و می تواند تا۶.۲ هزار میلیاردتومان وام بپردازد.
صادرات تنها بانک بین بانک های مورد بررسی است که در آن شاهد تزریق منابع جدید قرض الحسنه هستیم. طوری که مشتریان این بانک در فروردین ماه ۵۴۶ میلیاردتومان به حساب های قرض الحسنه خود پول جدید واریز کردند. به علاوه اینکه در بین بانک های مورد بررسی، بانک صادرات بیشترین منابع قرض الحسنه را دارد.
شانس دریافت وام از بانک ملت؛ ۲۰ درصد
دومین ذخایر بزرگ قرض الحسنه بین بانک های مورد بررسی در این گزارش، در اختیار بانک ملت است. مشتریان بانک ملت در مجموع ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیاردتومان پول خود را در حساب های سپرده پس انداز قرض الحسنه گذاشته اند که سودی به آن تعلق نمی گیرد و منبع اصلی برای پرداخت وام های قر ض الحسنه از جمله وام ازدواج به حساب می آید. البته منابع قرض الحسنه بانک ملت در حال کاهش است.
طوری که در فروردین ماه دو هزار و ۱۰۰ میلیاردتومان از حساب های قرض الحسنه بانک ملت خارج شده. این بانک از مجموع ۲۲.۴ هزار میلیارد تومان منابعی که در اختیار دارد، ۸۰ درصد یعنی حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان را تسهیلات قرض الحسنه داده است. با این حساب همچنان حدود چهارهزار و ۴۰۰ میلیاردتومان از منابع قرض الحسنه باقی مانده که بانک ملت می تواند از آن برای پرداخت وام استفاده کند.
شانس دریافت وام از بانک اقتصاد نوین؛ ۶۱ درصد
کمتر از نصف منابع قر ض الحسنه بانک اقتصاد نوین در قالب تسهیلات پرداخت شده است. بررسی صورتهای مالی منتشره شده از بانک اقتصاد نوین در سامانه کدال نشان می دهد تا پایان فروردین ماه مجموع ارزش حساب های سپرده پس انداز قرض الحسنه در این بانک به حدود هزار و ۳۴۶ میلیارد تومان می رسد.
این رقم بعد از بانک های صادرات، ملت و تجارت، بیشترین منابع قر ض الحسنه در بین بانکهای مورد بررسی در این گزارش به حساب می آید. بانک اقتصاد نوین تا این جای کار، حدود ۳۹ درصد از منابع قرض الحسنه خود یعنی حدود ۵۲۲ میلیاردتومان را در قالب تسهیلات پرداخت کرده است.
این موضوع نشان می دهد همچنان ۸۲۴ میلیاردتومان از منابع قرض الحسنه بانک اقتصاد نوین دست نخورده باقی مانده است. سرعت پرداخت تسهیلات در این بانک چندان بالا نیست. بانک اقتصاد نوین در فروردین ماه تنها ۶۳۱ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت کرده است.
این را هم بدانید که بر اساس آخرین آمارهای بانک مرکزی، بخش عمده منابع قرض الحسنه یعنی۸۳ درصد به وام ازدواج اختصاص دارد و مابقی آن خرج مصارف دیگر می شود. مثلا سهم مددجویان تحت پوشش کمیته امداد شش درصد، مددجویان بهزیستی سه درصد، مشاغل خانگی سه درصد ، ازدواج ، ودیعه مسکن و کارکنان ارتش پنج درصد است.