به گزارش بنکر (Banker)، سازوکار طرح گام شامل چهار مرحله اصلی است. در مرحله اول واحد تولیدی خریدار نهاده، به عنوان واحد تولیدی متعهد از بانک عامل تقاضا میکند که برای اعتبارسنجی و تعیین مقدار اعتبار خود به منظور صدور اوراق گام با توجه به وثایق و مدارک مد نظر اقدام کند.
در مرحله دوم واحد تولیدی متعهد (خریدار نهاده)، واحد یا واحدهای تولیدی متقاضی (فروشنده نهاده) را برای استفاده از اوراق گام به بانک عامل معرفی میکند.
در مرحله سوم واحد تولیدی متقاضی از بانک درخواست میکند که در مقابل دریافت اسناد مطالبات (که نشاندهنده طلب قطعی وی از واحد تولیدی متعهد است)، برای صدور اوراق گام و واگذاری آن به وی اقدام کند.
در مرحله چهارم، بانک عامل بر اساس اعتبار تاییدشده واحد تولیدی متعهد، برای صدور اوراق گام با سررسید مربوط (بر اساس اسناد مطالبات) اقدام و اوراق گام صادر شده را در ازای دریافت اسناد مطالبات به واحد تولیدی متقاضی منتقل میکند.به گزارش ایسنا، رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با تاکید بر اینکه نرخ سود (تسهیلات) گام از نرخ سود مصوب بانک مرکزی بیشتر نیست، اظهار کرد: حداکثر کارمزد آن نیز 2 درصد است. وی تصریح کرد: بنگاه های تولیدی می توانند این گواهی اعتبار را تا آخر سال تسویه کنند اما در اواسط سال هر کسی که این گواهی را دریافت کرده است می تواند برای خرید کالا اقدام کند یا بعد از گذشت یک ماه می تواند آن را در بازار سرمایه به فروش برساند.