سخنگوی اقتصادی دولت گفت: یارانه نان برای سال آینده حذف نخواهد شد. عرضه خودرو در بورس کالا کارآمد است. همچنین افزایش حقوق برای سال آینده بین ۱۵ تا ۲۵ درصد خواهد بود.
به گزارش بنکر (Banker)، احسان خاندوزی تأکید کرد: احساس اینکه دولت در حال حرکت به سمت افزایش هزینهها و انبساط بودجه است، ناشی از سوء برداشتهاست. چون در شرایطی هستیم که اولویت اصلی دولت کنترل کسری بودجه، کنترل رشد نقدینگی و ایجاد ثبات در بازار داراییهاست که در مجموع به مهار تورم کمک کند.
او در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها با بیان اینکه به دنبال شفافسازی در بودجه کشور و اصلاح ساختار هستیم، اظهار کرد: افزایش میزان حقوق کارکنان دولت که در میانه سال اضافه شده بود و جزو قانون بودجه ۱۴۰۱ نبود و بعد از اصلاح قانون اضافه شد، رقمی را به عنوان هزینه جاری اضافه کرده که باید در مقایسه اعداد لایحه با اعداد قانون بودجه این دقت را در نظر داشته باشیم.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: وضعیت منابع ارزی کشور در وضعیت خوبی است. بانک مرکزی باید تمام اهتمام خودش را در مسیر ایجاد ثبات بازار ارزی به کار بگیرد
عرضه خودرو در بورس کالا کارساز است
خاندوزی درباره عرضه خودرو در بورس کالا گفت:عرضه خودرو در بورس کالا یک روش و سازوکار است. عرضه خودرو در بورس کالا، یکی از روشهایی است که دولت برای کوتاه کردن دست دلالان از بازار خودرو از آن استفاده کرده است.
دولت سیزدهم یارانه نان را حذف نخواهد کرد
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: با اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد مشخص شد روزانه حداقل ۵ هزارتن از ۲۱ هزارتن ارد یارانه ای از شبکه توزیع خارج شده و تبدیل به نان نمی شود.
وی ادامه داد: شناسایی این هدررفت، دستاورد فاز اول طرح است که متاسفانه با شیطنت سیاست زده، بعنوان نقطه ضعف دولت معرفی شد. در فاز دوم بصورت تدریجی جلوی این هدررفت گرفته خواهد شد. دولت سیزدهم یارانه نان را حذف نخواهد کرد.
خاندوزی درباره یارانه نان افزود: یارانه نان از ۷۰ هزارمیلیارد تومان در قانون بودجه امسال به ۱۰۴ هزارمیلیارد تومان در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
وی با اشاره به دیگر ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: سقفی برای تسهیلات تکلیفی شبکه بانکی برای اولینبار در لایحه بودجه آینده تعیین شده که امیدواریم مجلس همراهی کند تا رقمش تغییر نکند؛ این امر کمک میکند به اینکه رابطه دولت با شبکه بانکی کشور و میزان فشاری که از ناحیه بودجه میتواند به ناترازیهای بانکی وارد شود کاهش یابد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در زمینه طرحهای عمرانی هم استفاده از ابزار مالی درونسالی که به مدیریت ناترازیهای ابتدا و انتهای سال کمک میکند و هم سهم و ضریبی که استانهای محروم تر کشور در هزینههای عمرانی سال آینده دارند، قابل توجه است.
خاندوزی افزود: در خصوص استان لرستان ۱۱۰ درصد، سیستان و بلوچستان ۱۰۹ درصد، کرمان ۱۰۱ درصد و کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۳ درصد و مواردی از این دست جزو هدفگیریهای توزیع عادلانه منابع منطقهای است.
کاهش نرخ مالیات برای شرکت های تولیدی
وی تاکید کرد: در مورد درآمد نفتی، دولت تلاش کرد بیشبرآورد نداشته باشد و عدد واقعبینانهای را در نظر بگیرد. همچنین در مورد بخش تولید هم برای دومین سال پیاپی کاهش نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی را مصوب کردیم که امیدواریم مجلس هم آن را تایید کند.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه عدالت در پرداختها، حمایت از سهامداران خرد و بازار سرمایه و واگذاری اموال مازاد هم در لایحه بودجه سال آینده مورد تأکید قرار دارد، اظهار کرد: در هفتههای آینده شاهد بهرهبرداری از مجموعه پروژههایی هستیم که از دهه فجر تا پیش از پایان سال رونمایی میشود. از جمله آغاز بهرهبرداری از پالایشگاه ۱۴ پارس جنوبی که ظرفیت فرآوری گاز را به حدود ۵۶ میلیون مترمکعب در روز میرساند و آغاز بهرهداری از اولین سکوی تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی که ۱۲ میلیون متر مکعب گاز خام در روز را تولید میکند.