هدف از تأسیس بانک کشاورزی، از یک سو فراهم کردن امکانات اعتباری برای زندگی بهتر در روستا و ارتقاء سطح درآمد روستاییان بوده و از سوی دیگر، افزایش تولیدات کشاورزی، ایجاد و توسعه صنایع کوچک و سنتی واقع در مناطق روستایی و مشارکت در فعالیتهای مربوط به حوزه کشاورزی بوده است.
به گزارش بنکر (Banker)، بر همین اساس بانک کشاورزی هر ساله در راستای اهداف راهبردی خود جهت پیشبرد طرحهای تولیدی کشاورزی و گسترش آنها و همچنین در راستای حمایت از تولیدکنندگان ایرانی، پرداخت تسهیلات حمایتی را در دستور کار خود قرار میدهد.
بهطوری که در سال 1401، بالغ بر 86 درصد تسهیلات پرداختی از سوی این بانک به بخش کشاورزی تخصیص یافت تا از این طریق بتواند فعالان حوزه کشاورزی را مورد حمایت مالی قرار دهد.
از آنجایی که در شرایط اقتصاد تورمی ممکن است برخی مشتریان نتوانند به موقع بازپرداخت تسهیلات خود را به بانک انجام دهند، در حال حاضر بانک کشاورزی طرحی را برای مشتریان دارای بدهی تسهیلاتی کلید زده که میتواند کمک شایانی به تأمین مالی تولیدکنندگانی باشد که از این بانک تسهیلات دریافت کردهاند و بدهی تسهیلاتی دارند.
اولویتهای راهبردی بانک کشاورزی
بانک کشاورزی یکی از بانکهای تخصصی کشور است که مأموریتش، حمایت از بخش کشاورزی و زیرحوزههای آن است. طبق اساسنامه بانک کشاورزی، یکی از اولویتهای راهبردی که برای این بانک ترسیم شده، پرداخت وام و اعطای اعتبار به هر شخص حقیقی یا حقوقی و مشارکت یا سرمایهگذاری به منظور فعالیت در رشتههای زراعت، باغداری، کشت نباتات صنعتی و دارویی، دامداری، پرورش طیور ماهی و زنبور عسل و کرم ابریشم، ماهیگیری، صنایع کشاورزی و روستایی صنایع تولیدی تبدیلی و نگهداری فرآوردههای کشاورزی، صنایع دستی، روستایی، بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی، خدمات زیربنایی و سایر فعالیتهای مربوط به آنها است.
در همین راستا بانک کشاورزی، با برنامهریزیها و سیاستگذاریهای سالانه تلاش میکند برای تأمین سرمایه در گردش فعالیتهای تولیدی حوزه کشاورزی و زیربخشهای آن و در مسیر حمایت از کشاورزان، به عنوان بانک حامی کشاورز و کشاورزی گام بردارد.
جزئیات 3 طرح حمایتی بانک کشاورزی
بانک کشاورزی به عنوان بانک حامی کشاورزان و تولیدکنندگان، در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و رونق تولید کشور، سه طرح حمایتی را برای مساعدت به مشتریانی که بدهی تسهیلاتی دارند، ارائه کرده است.
این بانک با هدف تحقق اهداف راهبردی خود مبنی بر توسعه رویکردهای جدید تأمین مالی، فراهم آوردن امکانات اعتباری در حوزههای کشاورزی و تولیدی و… و همچنین در راستای حمایت از مشتریان و مشتریمداری، سه طرح حمایتی را برای کمک به آن دسته از مشتریانش که بدهی تسهیلاتی دارند، آغاز کرده است.
این طرحها تا پایان سال جاری ادامه داشته و مشتریان دارای بدهی تسهیلاتی در این بانک میتوانند با شرایطی از این طرحهای حمایتی بهرهمند شوند.
یکی از طرحهای حمایتی بانک کشاورزی برای کمک به مشتریان دارای بدهی تسهیلاتی، «طرح وصول برای حمایت از تولید» است. طبق این طرح که تا پایان سال 1401 تمدید شده، مشتریانی که نسبت به تسویه نقدی بدهی خود اقدام کنند، میتوانند تا 80 درصد اصل تسهیلات قبلی، تسهیلات جدید دریافت کنند و کسبوکار خود را رونق دهند.
در طرح حمایتی دوم، بانک کشاورزی همراهی ویژهای را برای رونق واحدهای تولیدی، از طریق تزریق سرمایه درگردش در نظر گرفته است.
بر اساس جزییات این طرح، بدهکارانی که نسبت به واریز نقدی تسهیلات سرمایه درگردش دریافتی قبلی خود اقدام کردهاند، میتوانند معادل حداکثر 100 درصد اصل وصولی بدهی خود، از تسهیلات سرمایه درگردش جدید بهرهمند شوند؛ اقدامی که میتواند سهم بهسزایی در تأمین مالی تولیدکنندگان کشورمان و رونق کسبوکار آنها داشته باشد.
در طرح حمایتی سوم نیز بانک کشاورزی برای حمایت از مشتریان دارای بدهی تسهیلات ریالی،شرایط خاصی را در نظر گرفته است.
بانک کشاورزی به عنوان بانکی پیشرو در حوزه کشاورزی و حامی مالی کشاورزان و سایر اقشار مردم، در راستای اهداف خود در جهت حمایت از مشتریان و همچنین چابکسازی و اصلاح فرآیندهای کاری برای تسهیل امور مشتریان و کشاورزان، طرح حمایتی جدید « عید تا عید» را همزمان با آغاز دهه فجر و اعیاد ماه مبارک رجب رونمایی کرد که هدف آن اعمال بخشودگی 6 درصد وجه التزام (جریمه دیرکرد) برای مشتریانی است که بدهی تسهیلات ریالی خود را به صورت نقدی تسویه میکنند.
بر این اساس طبق اعلام بانک کشاورزی، کلیه شعب این بانک میتوانند در قالب طرح «عید تا عید»، مساعدت لازم را در اعمال بخشودگی 6درصد وجه التزام (جریمه دیرکرد) با مشتریانی که بدهی تسهیلات ریالی خود را به صورت نقدی تسویه میکنند، به عمل آوردند، آن هم بدون هیچ محدودیتی از لحاظ مبلغ.