به گزارش کوین تلگراف، تاریخ نشان داده است که معاملهگران در بازارهای نزولی با چالشهای زیادی مواجه میشوند. علاوه بر این، شاخصهای «قابلاعتمادی» که میبایست نقاط ورود را تعیین کنند، نمیتوانند پیشبینی کنند که زمستان ارزهای دیجیتال ممکن است چقدر ادامه یابد.
با صعود اخیر قیمت بیت کوین به بالای ۲۰,۰۰۰ دلار که مقاومت روانی مهمی محسوب میشود، بسیاری از معاملهگران تصور میکردند این ارز دیجیتال به کف خود رسیده است. با این حال دادههای موجود نشان میدهد که صعود کوتاهمدت بیت کوین احتمالاً دلیل کافی برای تغییر روند کلی آن نیست.
گزارش اخیر شرکت تحقیقاتی دلفی دیجیتال (Delphi Digital) نشان میدهد که معاملهگران میبایست بیشتر احتیاط کنند. طبق این گزارش، «قبل از اینکه مطمئن شویم بازار به کف خود رسیده است، باید کمی بیشتر درد بکشیم».
همه میدانند که معاملهگران از ماه نوامبر (آبان ۱۴۰۰) که بیت کوین خودش را به اوج تاریخی جدیدی رساند، ضرر زیادی را متحمل شدهاند. با این حال، با مقایسه روند اصلاحی بیت کوین از ماه نوامبر (آبان ۱۴۰۰) و روند اصلاحی سال ۲۰۱۷ به این نتیجه میرسیم که قیمت بیت کوین به احتمال زیاد در آینده نزدیک بیش از پیش کاهش خواهد یافت.
در جریان بازارهای نزولی قبلی، قیمت بیت کوین نسبت به اوج چرخه تقریباً ۸۵ درصد کاهش یافته است. بهگفته دلفی دیجیتال، اگر تاریخ دوباره تکرار شود، بیت کوین «به کمی بالاتر از ۱۰,۰۰۰ دلار میرسد و نسبتبه قیمت فعلی خود حدود ۵۰ درصد کاهش مییابد».
پیشبینیهای مربوط به اتریوم حتی بدتر از بیت کوین است؛ زیرا قیمت این ارز دیجیتال در بازار نزولی قبلی نسبت به اوج خود ۹۵ درصد کاهش یافته بود. در نتیجه، اگر همین اتفاق دوباره بیفتد، قیمت اتریوم ممکن است تا ۳۰۰ دلار کاهش یابد.
دلفی دیجیتال در این باره در گزارش خود نوشته است:
خطر تکرار سقوط قبلی بیشتر از چیزی است که اکثر مردم پیشبینی میکنند؛ خصوصاً اگر بیت کوین نتواند حمایت خود در محدوده ۱۴,۰۰۰ تا ۱۶,۰۰۰ دلار را حفظ کند.
وضعیت اشباع فروش همچنان ادامه دارد
دادههای موجود به معاملهگرانی که میخواهند کف چرخه نزولی فعلی را بدانند، نشان میدهد که پایان روندهای نزولی قبلی با ورود بازار به وضعیت اشباع فروش مصادف بوده است.
همان طور که در نمودار هفتگی زیر میبینید، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در نمای ۱۴ هفتهای، اخیراً برای سومین بار در تاریخ خود به زیر سطح ۳۰ (منطقه اشباع فروش) سقوط کرده است. گفتنی است در دو سری قبلی که این اتفاق افتاد، قیمت بیت کوین در نزدیکی نقطه پایان روند نزولی بود.
هرچند برخی ممکن است این وضعیت را سیگنالی برای ورود مجدد به بازار بدانند، دلفی دیجیتال به کسانی که منتظرند بیت کوین سریعاً رشد کند، هشدار داده و گفته است که «در دو مورد قبلی، بیت کوین به مدت چند ماه در یک محدوده و کانال متلاطم در نوسان بود و بعد از آن، توانست بهبود یابد و روند صعودی قوی خود را آغاز کند.
بررسی میانگین متحرک ساده (SMA) ۲۰۰هفتهای بیت کوین، این سؤال را مطرح میکند که آیا حمایت تاریخی این ارز دیجیتال دوباره حفظ خواهد شد یا نه.
بیت کوین در روزهای اخیر برای اولین بار از مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) به زیر میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای خود رسید. گفتنی است در روندهای نزولی قبلی، بیت کوین به مدت چند هفته زیر این سطح معامله میشد. در نتیجه این امر نشان میدهد که بزرگترین ارز دیجیتال بازار احتمالاً بهزودی میتواند کف خود را پیدا کند.
ریزش نهایی هنوز اتفاق نیفتاده است؟
هماکنون بازار ارزهای دیجیتال بهدنبال موج فروش نهایی معاملهگران است. تاریخ نشان داده است که این اتفاق در انتهای یک روند نزولی و در ابتدای چرخه بعد رخ میدهد.
هرچند ناامیدی معاملهگران در حال حاضر به بیشترین میزان خود از زمان سقوط بازار در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) بهخاطر شیوع ویروس کرونا رسیده، هنوز کمتر از ناامیدی معاملهگران در سال ۲۰۱۸ است.
دلفی دیجیتال در این باره نوشته است:
قبل از اینکه بهبود احساسات معاملهگران شروع شود، ممکن است نیاز داشته باشیم درد بیشتری را تحمل کنیم.
با اینکه بازار ارزهای دیجیتال بهطور کلی از پایان سال ۲۰۲۱ ضعیفتر شده، نیروی محرکه واقعی سقوط آن تورم افسارگسیخته و افزایش نرخ بهره بانکی در آمریکا بوده است.
با افزایش نرخ بهره بانکی معمولاً بازارهای مالی با اصلاحاتی مواجه میشوند و با توجه به اینکه فدرال رزرو قصد دارد نرخ بهره را همچنان افزایش دهد، بیت کوین و سایر داراییهای پرریسک احتمالاً در ادامه با اصلاح بیشتری مواجه میشوند.
شاخص دیگری که نشان میدهد «ریزش نهایی» هنوز رخ نداده، سهم واحدهای در سود از عرضه درگردش بیت کوین است. شایان ذکر است که در بازارهای نزولی قبلی، این نرخ تا ۴۰ درصد هم پایین آمده است.
طبق دادههای سایت گلسنود (Glassnode)، این شاخص در حال حاضر روی سطح ۵۴.۹ درصد است. در نتیجه همچنان میتوان ادعا کرد که بازار قبل از رسیدن به کف واقعی خود، یک روند نزولی دیگر را تجربه خواهد کرد.
*کوثر ایزک شیریان