به گزارش بنکر (Banker)، آنطور که محمدرضاپور ابراهیمی در جریان یک نشست در جریان یک گفتوگو با رئیس سازمان بورس گفته و فایل تصویری آن روز گذشته در شبکههای اجتماعی به محل بحث تبدیل شده، ارزش دارایی ۵۰میلیون مشمول سهام عدالت بر اثر نزول بورس، ۵۰۰هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
با این حال مجید عشقی، رئیس سازمان بورس این آمار را قبول ندارد و میگوید: تعداد کل زیان دیدههای بورس ۵۰میلیون نفر نیست زیرا کل افرادی که از ابتدای سال۱۳۹۹ برای نخستین بار وارد بورس شدهاند ۶میلیونو۷۰۰هزار نفر بوده که از این تعداد ۳میلیونو۲۰۰هزار نفر با سود از بازار سهام خارج شدهاند.
اکنون این پرسش ایجاد شده است که چهکسی حقیقت را میگوید؟
بررسیها نشان میدهد سخنان رئیس سازمان بورس به واقعیت نزدیک نیست و صرفا بازی با آمار است. اینکه پایههای آماری را تغییر دهیم یا تاریخ دلخواه خود را بهعنوان مبنای محاسبه آماری درنظر بگیریم چیزی از واقعیتهای موجود و میزان مسئولیت مسئولان دستگاهها کم نمیکند. این کار صرفا پاک کردن صورت مسئله است.
مسئولان سازمان بورس در زمان ارائه گزارش عملکرد بارها تعداد سهامداران بورس را بیش از ۵۰میلیون نفر اعلام کردهاند اما در زمان محاسبه زیان، مشمولان سهام عدالت را از محاسبات خود حذف میکنند و رقم مال باختگان بورس را کوچکسازی میکنند.
همانطور که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم به درستی اشاره کرده مشمولان سهام عدالت نیز جزئی از سهامداران و ازجمله مالباختگان بازار سرمایه هستند. ارزش دارایی این سهامداران ظرف یک سال گذشته به نصف کاهش یافته است. با وجود این رئیس سازمان بورس با تغییر مبنای آماری روی نام مشمولان سهام عدالت خط قرمز میکشد.
البته این موضوع در بازار سرمایه مسبوق به سابقه است. چنانکه در طول سالهای گذشته بسیاری از سهامداران نسبت به نحوه محاسبه شاخص بورس اعتراض کردهاند زیرا این شاخص واقعیتهای بورس در مورد ضرر و زیان سهامداران را نشان نمیدهد.
با این حال مسئولان سازمان بورس همچنان به ارقام واقعی اهمیتی نمیدهند و صرفا آمار دلخواه را بهعنوان ملاک و معیاراندازهگیری سود و زیان مدنظر قرار میدهند، غافل از اینکه بازی با آمار موجب فرار از مسئولیت نمیشود.