یک اقتصاددان با بررسی سه سناریو درباره قیمت دلار در سال ۱۴۰۳، میگوید: ما وقتی درباره قیمت دلار صحبت میکنیم، باید سناریوهای تورمی را بررسی کنیم.
به گزارش بنکر (Banker)، پیمان مولوی میافزاید: براساس سناریو خوشبینانه بانک مرکزی، رشد نقدینگی در حدود ۲۵ درصد و رشد اقتصادی در حدود ۴ تا ۵ درصد در سال آینده خواهد بود. بر این اساس، تورم در کانال ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود.
این اقتصاددان تصریح میکند: با توجه به این شاخصها، قیمت دلار تعادلی روی ۶۵ هزار تومان با ۱۰ درصد بالاتر و یا پایینتر میتواند باشد.
مولوی متذکر میشود: این سناریو خوشبینانه است، زیرا رشد بالای ۴ درصد نیازمند سرمایهگذاری خیلی زیادتری در اقتصاد است و این در حالی است که آنچه که امروز اتفاق میافتد، کمتر است.
وی در ادامه عنوان میکند: بر همین اساس، سناریو میانه، تداوم تورم موجود یا تورم بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است. در این حالت نقطه تعادلی دلار، بالاتر میآید و نزدیک به ۶۲ هزار تومان خواهد بود.
این اقتصاددان میگوید: در سناریو بدبینانه هم اگر نقدینگی رشد پیدا کند و به میانگین ۵ ساله اخیر خود، یعنی بالای ۳۵ درصد برسد، متاسفانه حرکت تورم به سمت بالای ۴۰ درصد میرود. بر این اساس نقطه تعادلی نرخ دلار باز هم جابهجا میشود و بالاتر میرود.
به نوشته خبرآنلاین، مولوی عنوان میکند: آنچه که مهم است، رابطه بین تورم و دلار است که نکته اساسی در این رابطه که میتوان به آن اشاره کرد، این است که در کوتاهمدت دولتها همیشه سوار بر نرخ دلار هستند و در میانمدت و بلندمدت، تورم است که افسار دلار را به دست میگیرد و باعث افزایش قدرت دلار نسبت به ریال و افت محتمل ریال در آینده خواهد بود.