به گزارش بنکر (Banker)، وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: شرکتهای ایرانی به طور روزافزون در حال تولید کالاهایی هستند که این کشور پیشتر از خارج وارد میکرد. روند رو به رشد استخدام نیروهای جدید در شرکتهای کوچکتر نیز دیده میشود و طبق آمارهای منتشرشده توسط دولت ایران، درآمدهای غیرنفتی این کشور با رشد ۸۳ درصدی در سالهای اخیر درآمدزایی بیشتری از بخش انرژی داشته که اکنون زیر بار سنگین تحریمها قرار گرفته است.
این نشریه خاطرنشان کرده است: دولت ترامپ از تحریمها به عنوان سلاحی برای وادارکردن ایران، ونزوئلا و روسیه به تغییر دادن رفتار خود استفاده کرده است، اما با خودداری این دولتها از پذیرش خواستههای واشنگتن اکنون زمان تصمیمگیری برای دولت جو بایدن است که آیا به این رویه ادامه دهد یا خیر.
با این حال نباید فراموش کرد که تحریمها پیامدهای زیادی برای اقتصاد ایران داشته اند؛ از جمله اینکه ارزش ریال ایران مقابل دلار از ابتدای سال ۲۰۱۸ حدود ۸۵درصد کاهش یافته و تورم نیز به بالای ۳۰درصد رسیده است که تامین مایحتاج روزانه را برای شهروندان ایرانی گرانتر کرده است.
همچنین تا پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۱۳درصد جمعیت ایران زیر خط فقر بودهاند که نسبت به سال ۲۰۱۱ حدود 5درصد افزایش یافته است. ( طبق استاندارد بانک جهانی درآمد زیر ۵.۵ دلار در روز، زیر سطح فقر نامیده میشود.)