کلید چشم آزمندی به دلارهای شهروندان خردهپا و وادار کردن آنها برای عرضه پساندازهایشان را چندی پیش یکی از معاونان بانک مرکزی روشن کرد.
به گزارش بنکر (Banker)، او گفت ۱۸ میلیارد دلار پسانداز خانگی دلار رصد شده است.
بانک مرکزی و رسانههای پشتیبان دولتی از یک سو میخواهند با ترساندن شهروندان آنها را از ورود به خرید دلار و دیگر ارزهای معتبر دور و تقاضای موثر این بخش را کور کنند و از سوی دیگر با ترساندن دارندگان دلار آنها را به بازار سمت عرضه بکشانند و از این مسیر ضمن کاهش قیمت، خزانه خود را نیز پر از دلار کنند.
باید از مدیران بانک مرکزی پرسید رقم ۱۸ میلیارد دلار خانگی را بر پایه کدام برآورد به دست آوردهاید و از کجا این رقم برای آنها قطعی شده است.
رسانههای حکومتی پشتیبان عرضه دلارهای خانگی با تهیه گزارشهایی با اعداد و ارقام عجیب و با ارائه تحلیلهای دور از واقعیت مبنی بر اینکه دلارزدایی در جهان شروع شده و به این ترتیب دلار ارزان میشود، میخواهند پسانداز دلاری شهروندان را بر باد دهند.
واقعیت این است که شهروندان ایرانی و اصولا شهروندان کشورهای دوست ایران مثل کوبا، ونزوئلا، سوریه و روسیه عاشق دلارند و این عشق را برای نگهداری دلار با سختی به دست آوردهاند.
هنوز صدای محمود بهمنی رییس بانک مرکزی دوره احمدینژاد و عبدالرضا همتی رییس بانک مرکزی دولت روحانی و نیز صدای همین فرزین در گوشها طنینانداز است که به مردم توصیه میکردند و میکنند که دلار نخرید، زیرا زیان میکنید.
شهروندان ایرانی ساده نیستند
شهروندان ایرانی دیگر آن سادهانگاری پیشین را ندارند که با ترفندهای کلیشهای بخواهند پسانداز نقدشونده و رو به پیشرفت خود را بفروشند یا از خرید آن دست بردارند.
ایرانیان هوشیارتر از برخی دولتمردان و رسانهنگارها هستند که آنها را میترسانند دلارهای خود را با قیمت تثبیتشده بانک مرکزی بفروشند.
شهروندان پساندازکننده دلاری حرکت خزنده و نرم افزایش قیمت دلار به سوی بالا را دیدهاند و نشانههای دیگر نیز آنها را به این نتیجه رسانده که میتوانند دلارهایی که به سختی گرد آوردهاند را در نقطه بهینه مورد نظر خود بفروشند.
هنوز زود است که شهروندان از رفتار خود برای پسانداز دلار دست بردارند.