فرار مالیاتی ثروتمندان باعث شده بار اصلی مالیات بر دوش اقشار متوسط جامعه اعم از کارمندان و حقوقبگیران باشد. کارمندان قبل از دریافت حقوق، مالیات خود را پرداخت میکنند، حتی کارگران و قشر کمدرآمد جامعه مالیات بر ارزشافزوده پرداخت میکنند، اما ثروتمندان ایرانی مالیات چندانی پرداخت نمیکنند و فرار مالیاتی بسیار گستردهای دارند مثلا پزشکان ۶۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند و ۸۶ درصد فرار مالیاتی در ایران متعلق به دو دهک بالاست.
از اواسط سال ۹۶ که بحران افزایش قیمت ارز شروع شد تا سال ۹۷، مبلغ ۹۰۰ هزار میلیارد تومان رانت و رشوه تولید شد که گذشته از عدم برخورد با آنان، برابر با یک ریال از ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی بود که میتوانستیم از اینها اخذ کنیم. حال میخواهم بگویم «ما میتوانیم چنین مجلسی» تشکیل دهیم زیرا قبلا خیلی توانسته بودیم. در روزهای اول جنگ ۱۱۰ نفری جلوی یک لشکر پیاده مکانیزه زرهی عراق را در داروخوین اهواز گرفته بودیم و اجازه ندادیم بیایند اهواز را تصرف کنند یعنی ۱۱۰ نفر در برابر ۱۲۰۰۰ نفر. در عملیات خرمشهر ۷۲۰۰۰ نفر در برابر ۲۷۲۰۰۰ نفر دشمن جنگیده بودیم و از خرمشهر بیرونشان انداخته بودیم.
در سوسنگرد و بستان و هویزه، ۱۴ گردان در برابر نیمی از چهارمین ارتش زرهی دنیا مردانه جنگیده و تار و مارشان کرده بودیم، حالا هم همان داستان است. ما همانهایی هستیم که با دو گردان پاسدار و بسیجی ناوتیپ کوثر که نیمی از ما شنا هم بلد نبودیم اسکلههای مدرن البکر و الائمیه را تصرف کردیم تا چشم اسراییلیهایی که این دو اسکله را ساخته بودند از حدقه بیرون بیاید.
کاندیداهای این دور ما نیز همان رزمندههای آن روزها هستند، با انگیزه عاشورایی تمامناشدنی با یک دنیا عشق و خواهید دید که چگونه مجلس را از دست نالایقان نجات خواهند داد (با احترام به آن دسته از نمایندههای فعال و انقلابی مجلس فعلی).
همانگونه که موشک ساختیم به فضا رفتیم، در سرعت پیشرفت علمی در دنیا اول شدیم، در هستهای قدرت نامبروان شدیم و گرسنگی را از بین برده بودیم و برای پنج میلیون بیخانمان سرپناه ساختیم و دشمن را به خاک سرد کوبیدیم. امروز هم آمدهایم تا با مجلس و دولتی پرتلاش، ملت را نجات دهیم و برای ما که دل در گرو امام حسین(ع) و ائمه هدی (ع) و شهدا داریم کاری است شدنی!
مشکلات، راهبرد حل مشکلات ایران است. مشکلات هر کشوری در حالی که تهدید هستند، اما بهترین فرصتها برای نجات آنان محسوب میشوند. تا مردم یک کشوری مشکلات نداشته باشند دست به تحول نخواهند زد. این اولین عامل پیشرفت هر کشوری است.
اگر آمریکاییهای قرن نوزدهم گرفتار واردات خانهخرابکن نمیشدند و فقر از سروکولشان بالا نمیرفت، تصمیم نمیگرفتند یک قرن تمام جلوی واردات را بگیرند و از کالاهای بنجل داخلی خود استفاده کنند تا اقتصادشان نجات یابد.
اگر مشکلات نبود، چینیهای ۶۰ سال پیش «کار کردن» را و شبانهروز تلاش کردن و منزل و مزرعه را تبدیل به کارگاه کردن را در دستور کار خود قرار نمیدادند. مالزیاییها ۵۰ سال پیش مانند افغانیها در تهران کار میکردند و جنگهای داخلی و استعمار انگلیس کمرشان را شکسته بود. اگر آن مشکلات نبود که هرگز تن به کار نمیدادند. انگلیسیها و ترکها و سنگاپوریها و ژاپنیها نیز همچنین. حالا ایران ما نیز چنین است، ما مشکل داریم و همین مشکلات باید نجاتمان دهد.
هفته گذشته مقام معظم رهبری در بازدید از دانشکده افسری سپاه مطلب مهمی فرمودند: «جوانان با قدرت پیش بروند، گام دوم، گام رفع همه موانع است.» برای تحقق این هدف باید رهبران و مدیران و نخبگان و مردم کارهای بزرگی انجام دهند، تصمیمهای برجا مانده موثری اتخاذ کنند و دگرگونیهایی باید صورت گیرد و همه این چهار قشر باید با هم تلاش کنند تا «در گام دوم همه موانع رفع شوند» موانعی که برای رفعشان راهکارهای داخلی فراوانی وجود دارد.
اولین گامش ایجاد «مجلس و دولت متفاوت و انقلابی» است. اگر همه نهادهای مربوط و البته مردم متفاوت از گذشته رفتار کنند مشکلات مرتفع خواهد شد.
تئوریهایی مانند آنچه حسن روحانی مطرح میکند مبنی بر اینکه دست روی دست بگذارد تا آمریکا بیاید مشکلات ما را حل کند، حرفهای پامنقلی است و غیرقابل اعتنا. هر وقت ما در داخل خوب عمل کردیم و به مردم رسیدیم و تولیدمان را درست کردیم آمریکاییها با سر میآیند مثل این کشورهایی که نام بردیم.
* علی هاشمی