با تأیید کارگروه ملی کشاورزی قراردادی، پالیز بانک کشاورزی بهطور رسمی بهعنوان مجری واجد صلاحیت برای توسعه کشاورزی قراردادی در کشور معرفی گردید.
به گزارش بنکر (Banker)، طبق شیوهنامه تأمین مالی کشاورزی قراردادی ابلاغی از سوی بانک مرکزی، اجرای مدل تأمین مالی زنجیره کشاورزی قراردادی تنها در بستری که واجد شرایط باشد، امکانپذیر است.
پالیز بانک کشاورزی بهواسطه فرآیندهای کامل ماژول کشاورزی قراردادی و رعایت تمامی الزامات حاکمیتی، با تأیید اکثریت قریب به اتفاق اعضای کارگروه ملی کشاورزی قراردادی بهعنوان مجری واجد صلاحیت برای توسعه کشاورزی قراردادی معرفی و گواهینامه رسمی پشتیبان برای این پلتفرم صادر شد.
بر اساس این گزارش، بانک کشاورزی با طراحی و اجرای مدل کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم پالیز، بهعنوان نخستین بانک در کشور، با اجرای کامل تأمین مالی زنجیرههای تأمین، در جهت حذف واسطهگری، اصلاح و هدفمندسازی الگوی کشت، بهبود اشتغال روستایی، پایداری تولید، افزایش کارآیی تخصیص منابع، کنترل قیمت محصولات کشاورزی و مواد غذایی، و در نهایت تأمین امنیت غذایی کشور، گام برمیدارد.
در ادامه گزارش آمده است که با اجرای مدل کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم «پالیز»، تأمین مالی حلقههای زنجیره تأمین توسط بانک کشاورزی بهصورت منسجم و هدفمند انجام میشود.
این اقدام موجب کاهش انحراف تسهیلات پرداختی به سمت سایر بازارها میگردد. همچنین، کشاورزان با داشتن قراردادهای پایدار با حلقههای قبل یا بعد از خود، از نظر تأمین نهادهها و فروش محصولات با مشکلی مواجه نخواهند شد.
بهرهگیری از ابزارهای مالی تعهدی بهمنظور رفع محدودیت منابع بانکها در پرداخت تسهیلات نقدی، به کنترل تورم و برطرف کردن ناترازی بانکها کمک خواهد کرد.
لازم به ذکر است که نمایندگانی از وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای تابعه، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف کشاورزی، بانک مرکزی، بانک کشاورزی و بخش خصوصی در کارگروه ملی کشاورزی قراردادی حضور دارند.