به گزارش بنکر (Banker)، این رقابت تا اندازهای جدی شد که ظاهراً دولتها و خصوصاً بانکهای مرکزی از وضعیت نزولی بازار کریپتوکارنسی خوشحال میشوند. مهمترین دلیل این نگرانی ماهیت رمز ارزها است. به این واسطه که ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند؛ نگهداری از آنها عملاً متضمن پرداخت هزینه به بانک نیست اگر رمز ارزها در دنیا همهگیر شوند، کسبوکار بانکها معنا ندارد.
البته هنوز بیت کوین یک مشکل اصلی دارد. این مشکل محدودیت ذاتیِ تولید «بیت کوین» است. تعداد محدودی بیت کوین میتواند تولید و استخراج شود. سایر رمز ارزها هم یک رقیب مهم دارند. این رقیب مهم در ایران ریال دیجیتال و در سایر کشورها رمزارز ملی است. بر اساس تازهترین گزارشها ۸۰ درصد بانکهای مرکزی در فکر انتشار رمزارز مخصوص خود هستند.
کدام کشورها احساس خطر کردند؟
کشورهای مختلف در خصوص رمز ارزها احساس خطر کردهاند و کشورهایی مثل تونس، چین، آفریقا، سوئد، ونزوئلا، اروگوئه، ترکیه، ایران، اروپا، کامبوج، مارشال و باهاما برنامههای خود برای رمزارز ملی را آغاز کردهاند.
وضعیت صنعت بانک در برابر رمز ارزها
در شرایط فعلی نیروی کار با استعداد از سمت بانکها به سوی رمز ارزها سوق داده شدند، بنابراین مجبورند تا برای جذب استعدادها، سطح دستمزدها را افزایش دهند و از طرفی، کسبوکارشان را به دلیل وجود امور مالی غیرمتمرکز از دست میدهند.
رمز ارزی جذاب برای صنعت بانکداری
در میان رمز ارزهای موجود در بازار شاید بهترین ارز دیجیتال که مناسب صنعت بانکداری است، ریپل باشد. در این گزارش همراه ما باشید تا شما را با ارز دیجیتال ریپل آشنا کنیم.
این رمزارز در جایگاه هفتم بازار کریپتوکارنسی است و تلاش میکند تا بخش دیگری از فناوریهای مدرن زندگی بشری را رشد دهد. در حقیقت ریپل یک سیستم تسویه حساب و پرداخت شبکه مبادله ارز است که برای تأمین نیازهای صنعت خدمات مالی طراحی و راهاندازی شد. ریپل میتواند معاملات را در سراسر جهان پردازش کند. هدف اصلی رمزارز ریپل برقراری ارتباط مطمئن و سریع بین معاملات و تراکنشهای مالی است. ریپل این توانایی را دارد که مبادله انواع ارزهای فیات، رمزارزها و حتی کالاهایی مثل طلا را تسهیل دهد. به طور خلاصه ریپل سرویس کارآمد و تأثیرگذار در ارائه سرویس و خدمات به بانکها و مؤسسات مالی است.
بانک یورو اکسیم (Euro Exim) لندن اولین بانکی بود که رمزارز ریپل را به صورت رسمی به کار گرفت. مهمترین موضوع در خصوص ریپل نگهداری نزد کشور خود است. وقتی به جای سپردهگذاری پول در بانکهای کشورهای دیگر، از ریپل استفاده میکنید، در واقع دارایی خود را در کشور مادریتان و تحت کنترل، پایداری و ارزش اعتباری خود نگه میدارید.
یکی از موفقیتهای ریپل تغییر شکل بانکداری است. در مسیر تحول سیستمهای پرداخت بینالمللی، ریپل با ارائه یک ارز دیجیتالی مخصوص و همچنین سیستم پرداختی توزیع شده، شکل بانکداری بینالمللی متمرکز را تغییر داد.
ریپل حتی این توانایی را دارد که جایگزین سیستم مالی مهمی مثل سوئیفت شود. عملکرد ریپل به این گونه است که از یک ابزار به عنوان رابط میان دو طرف معامله استفاده میکند. این ابزار در حقیقت واسطه اعتباری است که مسئولیت ارسال و دریافت وجه به آدرسهای مدیریت شده عمومی ریپل را به عهده دارد. موضوع زمانی جالب میشود که هر شخصی میتواند بر اساس این ابزار یک دسترسی به ریپل ایجاد کند تا مبادلات ارزی مجاز را انجام دهد. ارز دیجیتالی ریپل به عنوان پلی میان دیگر ارزهای دیجیتالی و ارزهای واقعی عمل مینماید و مبادلات میان انواع ارزها را تسهیل میکند. یکی از مدیران ریپل معتقد است که این رمزارز ابزار ارتباطی میان سیستمهای پرداختی گوناگون است که امروزه در حال شکلگیری است و امکان اتصال میان سیستمهای پرداخت جدید را ایجاد میکند. بسیاری از کاربران جامعه ارزهای دیجیتالی درباره احتمال همکاری میان ریپل و سوئیفت بحث کردهاند. در نتیجه این روند دور از ذهن نیست که ریپل جایگزین یا حداقل رقیب جدی برای سوئیفت شود. گسترش نیوز