هیچ کس هنوز به طور دقیق نمیداند که ساکاشی ناکاموتو کیست که بیت کوین را طراحی و ارائه کرده است. اما ناشناس بودن هویت خالق آن، تاثیری در مذاکرات و روند پیشرفت و توسعهی آن ندارد. طرفداران بیت کوین بارها و بارها سعی کردند که مشکلات ناشی از پردازش، پایین بودن سرعت انتقال و معاملات و… را با ساختن زیرشاخههایی از آن ترمیم کنند. اما همچنان خود بیت کوین پرچمدار اصلی این بازار باقی مانده است. در این یادداشت میخواهیم در مورد مهم ترین رویدادها و اتفاقات بیت کوین در 2020 صحبت کنیم.
بیت کوین و مرز 20,000 دلار
وقتی بیت کوین مرز ده هزار دلار را رد کرد، کارشناسان پیش بینی کرده بودند که به سقف قیمت خود رسیده است. اما گذشت زمان باعث شد که این سقف بارها و بارها شکسته شود و بالاتر برود.و تا مرز بیست هزار دلار هم بالاتر برود. بنابراین نزدیک شدن به مرز 20,000 دلار برای بیت کوین در 2020 یک اتفاق هیجان انگیز و مهم به شمار میآمد.
اما نه تنها بیت کوین به این مرز نزدیک شد بلکه وارد کانال 23 هزار دلار هم شد. که اتفاق ویژه و حیرت انگیزی بود. بیشتر تحلیلها به این سمت بودند که بیت کوین به زودی رقابت را به اتریوم خواهد باخت و افت عجیب خواهد داشت. اما این اتفاق هنوز نیافتاده است.
رقابت با اتریوم حساس تر میشود
اتریوم به عنوان رقیب جدیِ بیت کوین، توانست به سرعت جای خودش را در بازار پیدا کند. این نکته را باید در نظر گرفت که سازندهی اتریوم، خودش جزو نویسندگان وایت پیپر بیت کوین بوده و از آن جا که پیشنهادش مورد استقبال مسئولان بیت کوین قرار نگرفت، ایده خودش را با کمک هوش و استعدادی که داشت اجرا کرد. پس عجیب نیست که در رقابت با بیت کوین، بتواند خودش را بالا بکشد.
گفته میشود که در سال میلادی جدید سرمایه گذاران و شرکتهای بزرگی برای سرمایه گذاری دست روی اتریوم گذاشته اند.و این را هم باید به اتفاقات مهم بیت کویندر 2020 اضافه کنیم. این که نظر سرمایه گذاران جدید چه قدر به سمت اتریوم برود و بیت کوین را دچار افت کند، تاریخ نشان خواهد داد.
شرکتهایی مثل مایکرواستراتژی، گری اسکیل و… به سرمایه گذاری در رمزارزها روی آورده اند و باید نتیجهی این سرمایه گذاریها را به زودی ببینیم.
نصف شدن عرضهی بیت کوین یاهاوینگ
هاوینگ یا نصف شدن پاداش برای استخراج کنندگان، برای سومین بار در تاریخ برای بیت کوین در 2020 اتفاق افتاد. به نظر میرسید با نصف شدن پاداش به ماینرها، قیمتش نیز دچار افت شدیدی بشود. زیرا سازندهی بیت کوین با توجه به هدف گذاری اش، قصد داشت که جلوی تورم آن را بگیرد. اما در حقیقت این کار نه تنها باعث نشد که قیمتش افت کند، بلکهبه سمت بالاتر رفت و رکوردهای خودش را در قیمت زد.
تلاش برای ورود دولتها به حوزهی رمزارز
ویژگی اصلی بیت کوین و دیگر رمزارزها این بود که از دست بانکهای مرکزی و قدرت دولتها در امان بودند. اما با ورود چین به حوزه رمز ارز دیجیتال و توسعهی بلاک چینها، این تردید وجود دارد که دولت آمریکا نیز بخواهد در حوزه کریپتو یا همان رمزارز ورود کند. قانونهایی که احتمالاً خرید و فروش و استخراج آن را تحت تاثیر قرار بدهد. بنابراین ترس از قانون گذاری در مورد بیت کوین در 2020 همچنان به قوت خود باقی است.
درست است که این اتفاق به طور جدی نیافتاده، اما هر قانون گذاری جدیدی، میتواند این بازار را تحت تاثیر خودش قرار بدهد.
یکه تازی بیت کوین در 2020
با همهی این تفاسیر و توضیحات، بیت کوین هنوز هم یکه تاز بازار است. فاصلهی قیمت بیت کوین با اتریوم هر روز در حال افزایش بیشتری است. و هر چه قدر اتریوم موفق تر میشود، بیت کوین هم رکوردهای بیشتری میزند. تا امروز و تا پایان سال میلادی، هنوز بیت کوین رمزارز اول بازار بوده و هست.
بازارهای مالی هم به این ارز دیجیتال قدیمی روی خوش نشان داده اند و از آن به عنوان یک دارایی قابل اطمینان نام میبرند. ورود شرکتها به حوزهی سرمایه گذاری در آن، قدرت آن را نیز هر روز بیش تر و بیش تر خواهد کرد.
منبع: ارز وال