اولین و مهمترین کاری که پس از ورود به دنیای ارزهای دیجیتال باید انجام دهید، انتخاب یک کیف پول مناسب برای داراییهای دیجیتالی است.
در این مقاله، به بررسی صفر تا صد کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری رمزارزها و مقایسه انواع آن (کیف پول نرم افزاری و سخت افزاری) میپردازیم.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
کیف پول ارز دیجیتال، ابزاری است که برای دریافت، ذخیره، ارسال و مدیریت حساب ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. همانطور که شما برای نگهداری پولهای نقد، کارتهای بانکی، طلا و اسناد خود از کیف پول و گاوصندوق استفاده میکنید، برای مدیریت ارزهای دیجیتال نیز به کیف پولی دیجیتالی نیاز دارید که با رمزنگاری خصوصی از تراکنشها و موجودی شما محافظت کند.
کیف پولها بر اساس ویژگیهایی که دارند، به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. در یک دستهبندی کلی کیف پولهای نرم افزاری با نصب برنامه روی دستگاه دارای اینترنت قابل استفاده هستند اما کیف پولهای سخت افزاری، اطلاعات حساب شما را به صورت آفلاین در یک سخت افزار مانند فلش و… ذخیره میکند.
مقایسه کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری
کیف پول سختافزاری و نرمافزاری در موارد مختلفی مانند امنیت و رابط کاربری با یکدیگر تفاوت دارند. خوب است بدانید، هر کدام از کیف پولهای ارز دیجیتال مزایا و معایب مختص به خود را دارد. به همین دلیل هر کاربر برحسب نیاز، یک یا هر دو این کیف پولها را برای مدیریت حسابهای خود استفاده میکند.
بهتر است قبل از مقایسه کیف پول سخت افزاری و نرم افزاری ارز دیجیتال، تعریف جامعتری در مورد هر کدام از این کیف پولها ارائه دهیم.
کیف پولهای نرم افزاری مانند تراست والت، واسطی میان سیستم شما و بلاک چین ارز دیجیتال است که در صورت اتصال به اینترنت امکان کنترل تراکنشها ایجاد میشود.
کیف پول سخت افزاری، بخشی از یک فناوری فیزیکی است که از ارزهای دیجیتال شما در فضایی آفلاین محافظت میکند.
در ادامه به بررسی و مقایسه کیف پول نرم افزاری و سخت افزاری ارز دیجیتال میپردازیم:
امنیت
هر زمان از امنیت در حوزه ارز دیجیتال صحبت میشود، نام کیف پول سختافزاری را میشنویم. با توجه به این که کیف پول سختافزاری در محیطی آفلاین از رمزنگاریهای کاربر با استفاده از تراشه های امنیتی ویژه محافظت میکند، احتمال هک اطلاعات توسط هکرها و سودجویان نزدیک به صفر است. آن احتمال کمی هم که برای آسیب پذیری وجود دارد، مربوط به زمانی است که اتصال به اینترنت برقرار است و از طریق احراز هویت دو مرحلهای و به روز رسانی نرم افزاری سیستم رفع میشود.
در مقابل، امنیت کیف پولهای نرم افزاری به دستگاهی که برنامه روی آن نصب شده است بستگی دارد. از آنجایی که کیف پول نرمافزاری مدیریت حساب هر کاربر را در بستری آنلاین انجام میدهد، امکان حملات هکرها افزایش مییابد.
سطح دسترسی
یکی دیگر از عوامل موثر در مقایسه کیف پول نرم افزاری و سخت افزاری ارز دیجیتال، سطح دسترسی است. کیف پول نرمافزاری به دلیل قابلیت نصب روی نسخه دسکتاپ، موبایل و حتی فضای تحت وب، محدودیتی در زمینه دسترسی کاربران ایجاد نمیکند. اما سرمایهگذاران، برای هربار استفاده از کیف پولهای سختافزاری به اتصال به سیستم دارای اینترنت نیاز دارند تا بتوانند تراکنشهای خود را انجام دهد.
این سهولت دسترسی در کیف پول نرمافزاری، آن را برای تراکنشهای روزانه که نیاز به سرعت انجام بالا دارند، آماده میکند. در مقابل محدودیت دسترسی در کیف پول سختافزاری برای سرمایهگذاری بلند مدت مناسب است.
هزینه
از آنجایی که کیف پولهای سختافزاری، دارای یک دستگاه فیزیکی با قابلیتهای متنوع و امنیتی هستند، هزینه بالایی (معمولا بین 50 تا 200 دلار) دارند. اما کیف پول نرم افزاری، در اکثر موارد به صورت رایگان قابل نصب و استفاده است. شما میتوانید برای مشاهده قیمت کیف پولهای سختافزاری ارز دیجیتال و خرید آنها به سایت صرافی ارز دیجیتال ایرانیکارت مراجعه کنید.
رابط کاربری
کیف پولهای نرم افزاری روی دسترسی راحتتر کاربران تمرکز دارند و به همین دلیل تجربه کاربری سادهتری را ارائه میدهند. این در حالی است که کیف پول سختافزاری، به دلیل هدف خود که حفظ امنیت بیشتر است، کمی پیچیدهتر هستند. در نتیجه، برای کار کردن با آن و مدیریت حساب خود نیازمند آموزش هستید.
معایب و مزایا cold wallet و hot wallet کدام است؟
منظور از cold wallet همان کیف پولهای سخت افزاری و منظور از hot wallet کیف پولهای نرم افزاری است. اصطلاح cold به معنای سرد و مفهوم آفلاین بودن این نوع ولت است و اصلاح hot به معنای گرم است و به به آنلاین بودن ولت اشاره دارد.
انتخاب بین این دو بستگی به نیازها، ترجیحات و اهداف سرمایهگذاری فرد دارد. در زیر به بررسی مزایا و معایب هر کدام میپردازیم.
کیف پول گرم (Hot Wallet)
مزایا:
- دسترسی آسان و سریع: از آنجا که کیف پولهای گرم همیشه به اینترنت متصل هستند، دسترسی به داراییها و انجام تراکنشها بسیار سریع و آسان است.
- رایگان: بسیاری از کیف پولهای گرم به صورت رایگان عرضه میشوند.
- انعطافپذیری: مناسب برای معاملات روزانه یا نگهداری مقادیر کم ارز دیجیتال به دلیل سهولت دسترسی.
معایب:
- آسیبپذیری بالا نسبت به هک: از آنجا که به اینترنت متصل هستند، مستعد هک شدن و سرقت داراییهای دیجیتال هستند.
- وابستگی به سرویسدهندگان ثالث: برخی از کیف پولهای گرم توسط شرکتهای ثالث اداره میشوند، که این امر میتواند ریسکهای امنیتی و حریم خصوصی ایجاد کند.
کیف پول سرد (Cold Wallet)
مزایا:
- امنیت بالا: از آنجایی که به طور دائم آفلاین هستند، کمتر در معرض هک یا سایر حملات سایبری قرار دارند.
- کنترل کامل بر داراییها: کاربران کنترل کاملی بر کلیدهای خصوصی و داراییهای خود، بدون وابستگی به سرویسدهندگان ثالث دارند.
- مناسب برای نگهداری بلندمدت: بهترین گزینه برای افرادی که قصد دارند مقادیر قابل توجهی از ارز دیجیتال را به صورت بلند مدت نگهداری کنند.
معایب:
- دسترسی نسبتا دشوار: برای انجام تراکنشها، نیاز به فرآیندهایی است که ممکن است زمانبر و پیچیده باشند.
- هزینه بر: کیف پولهای سخت افزاری رایگان نیستند و باید آنها را خریداری کرد.
کیف پول سخت افزاری مناسب چه کسانی است؟
به طورکلی خرید کیف پول سختافزاری ارز دیجیتال را میتوان به 4 گروه از افراد پیشنهاد کرد:
1. کسانی که به دنبال سرمایهگذاری و نگهداری طولانی مدت ارز دیجیتال خود هستند.
2. کسانی که ارز دیجیتال باارزش و گران قیمت را به مقدار زیاد نگهداری میکنند.
3. کسانی که امنیت اولیت اول آنها است.
4. به تراکنشهای مالی روزانه ارز دیجیتال ندارند.
باید بدانید کار با ولتهای سختافزاری کمی دشوار است و با این ولتها شما قابلیت معامله روزانه و نوسانگیری را نخواهید داشت.
کیف پول نرم افزاری مناسب چه کسانی است؟
کیف پولهای نرمافزاری، پلتفرمهای رایج و محبوب معاملهگران در بازار ارزهای دیجیتال است. استفاده از این ولتها بسیار ساده است و معمولا به طور رایگان در دسترس قرار دارند. بدین ترتیب، اگر یکی از شرایط زیر را دارید، ولت نرمافزاری مناسب شما خواهد بود:
- تمایل دارید هر زمان که خواستید به کیف پول خود دسترسی داشته باشید و سهولت در استفاده برای شما اهمیت دارد.
- به صورت روزانه و مستمر تراکنشهای مختلف ارز دیجیتال را انجام میدهید.
- موبایل یا سیستمی که دارید از امنیت بالایی برخوردار است و نگران حمله هکرها به کیف پول نرمافزاری خود نیستید.
- تمایل ندارید هزینه ای بابت کیف پول ارز دیجیتال خود پرداخت کنید.
کلام آخر
از آنجایی که کیف پولهای ارز دیجیتال، در نگهداری و انجام تراکنشهای کاربر نقش بسیار موثری را ایفا میکنند. در این مقاله، به توضیح و مقایسه کیف پول نرم افزاری و سخت افزاری ارز دیجیتال پرداختیم. سپس سعی کردیم با بررسی تفاوتها، مزایا و معایب آنها نسبت به هم، شما را در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال مناسب خود یاری دهیم.