به گزارش (Banker)، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته خبری را درباره اختصاص ارز 4200 تومان اعلام کرد که بسیار عجیب است و منطق آن مشخص نیست. در شرایطی که امسال هشت میلیارد دلار قرار است ارز 4200 به کالاهای اساسی و دارو اختصاص یابد، به گفته کمیجانی تاکنون 5.5 میلیارد دلار آن اختصاص یافته و براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی قرار است دو میلیارد دلار دیگر نیز در نیمه نخست سال اختصاص یابد که به این ترتیب چیزی از ارز 4200 برای اختصاص به صورت ارزی یا پرداخت به صورت مابه التفاوت ریالی به مردم در نیمه دوم سال باقی نمی ماند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، اکبر کمیجانی، رئیس کل این بانک، روز گذشته در دیدار با علیرضا رزم حسینی، وزیر صمت افزود: بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون در خصوص تامین ارز 5.5 میلیارد دلار از 8 میلیارد دلار مرحله اول اقدام کرده که خوشبختانه بخشی از کالاها وارد کشور شده و بقیه نیز در گمرکات است.
رئیس شورای پول و اعتبار خاطر نشان کرد: طبق مصوبه شورای عالی امنیت ملی اختصاص دو میلیارد دلار باقی مانده از بودجه برای واردات کالاهای اساسی در نیمه امسال در دستور کار قرار گرفته است.
کمیجانی با تاکید بر این که بانک مرکزی همانند تلاش برای تامین ارز شش میلیارد دلار تکلیف شده، اقدامات لازم را نیز در خصوص تامین ارز این دو میلیارد دلار اضافه شده در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد داد، گفت :امیدواریم با تحقق این کار ،وضعیت بهتری را در موجودی کالاهای اساسی در کشور شاهد باشیم.
اختصاص شش میلیارد دلار ارز 4200 تاکنون و اختصاص دو میلیارد دلار دیگر در نیمه نخست امسال، در حالی است که براساس جزء 3 بند ب تبصره یک قانون بودجه 1400، دولت صرفا می تواند تا سقف هشت میلیارد دلار ارز 4200 برای کالاهای اساسی اختصاص دهد که البته این رقم پس از رفت و برگشت چند باره در مجلس و مخالفت دولت با حذف ارز 4200 و اختصاص مابه التفاوت آن به مردم صورت گرفت.
اکنون پرسش این است که اختصاص کل ارز 4200 پیش بینی شده در بودجه 1400 در نیمه نخست امسال چه توجیهی دارد و آیا قرار است ارز 4200 کل سال در نیمه نخست سال پیش خور شود؟