به دلیل عقب نشینی های اصلاحی و کسب سود پس از افزایش های اخیر، قیمت طلا و نقره در معاملات ظهر چهارشنبه جهانی به شدت کاهش یافت.
به گزارش بنکر (Banker)، طلا با 0.3 کاهش به 2372.38 دلار رسید، در حالی که قرارداد طلای منقضیشده در ژوئن با 0.8 کاهش، به 2375.15 دلار در هر اونس رسید.
گفتنی است قیمتهای نقطهای هماکنون بسیار پایینتر از رکورد 2450 دلار در هر اونس ابتدای هفته هستند.
در پی نشست اواخر آوریل فدرال رزرو که نشان داد سیاستگذاران به طور فزاینده نگران تورم هستند، دلار به بالاترین حد یک هفته اخیر رسید و این امر فلزات را تحت فشار قرار داد.
برخی از سیاستگذاران نیز به منظور مهار تورم، تمایل به افزایش بیشتر نرخ بهره داشتند، گرچه چنین سناریویی بعید به نظر میرسید.
با این حال، با توجه به اینکه چندین سیاستگذار در این هفته خاطرنشان کردند که این بانک اعتماد چندانی به تورم برای رسیدن به هدف سالانه ۲ درصدی خود در کوتاهمدت ندارد، فدرال رزرو در مواجهه با مشکل تورم، احتمالاً برای مدت طولانیتری نرخها را بالا نگه میدارد.
بدیهی است که نرخهای بلندمدت برای طلا و سایر فلزات گرانبها، با توجه به اینکه هزینهی فرصت سرمایهگذاری در داراییهای بدون بازده را افزایش میدهند، حامل خبر بدی هستند.
این دیدگاه تلاش طلا را با بالاترین رکورد در سال جاری، ناپایدار نگه داشت.
در بخش ژئوپلیتیک در خاورمیانه، از آنجا که در پی درگذشت رئیسجمهور ایران، تشدیدی در بحرانهای منطقهای روی نداد، از میزان تقاضا برای طلا نیز کاسته شد.
در کنار اینها، در بحبوحهی اعمال فشار بر دلار، فلزات صنعتی نیز با کاهش شدید قیمت مس از بالاترین رکورد خود، به مسیر ضرر و زیان پیوستند. با این حال، قیمت فلز قرمز در معاملات آسیایی ثابت ماند.
معاملات آتی مس در بورس فلزات لندن با 0.4 درصد کاهش، به 10372.50 دلار در هر تن رسید، در حالی که قیمتهای آتی مس یک ماهه در 4.8030 دلار در هر پوند ثابت ماند.
هر دو قرارداد کاهش شدیدی را نسبت به رکوردهایی که در ابتدای هفته به ثبت رسانده بودند، تجربه کردند.
کاهش ارزش مس در حالی رخ داد که جنون سوداگرانه در فلز قرمز به وضعیت تثبیت نزدیک شد و پس از یک دورهی قوی در هفتهی گذشته، درها را برای کسب سود بیشتر باز گذاشت.
از آنجا که به نظر میرسید جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن در حال داغشدن است، نگرانیها پیرامون چین نیز به بازارها بازگشت.
این موضوع منجر به تضعیف خوشبینیها نسبت به تلاشهای محرک اخیر چین شد، گرچه بازارها منتظر بودند تا ببینند این اقدامات چگونه اجرایی خواهد شد.
و اما سایر فلزات گرانبها نیز روز پنجشنبه با کاهش همراه بودند.
معاملات آتی پلاتین با کاهش نسبی به 1041.20 دلار در هر اونس رسید، در حالی که معاملات آتی نقره با 2.5 درصد کاهش، سطح 30.727 دلار در هر اونس را ثبت کرد.