در دنیای مجازی، از نفت خام صادراتی ایران گرفته تا بنزین، گازوئیل، مازوت و گاز مایع، امکان دسترسی به همه انواع سوخت وجود دارد.
به گزارش بنکر (Banker)، با توجه به نبود نظارت کافی بر خرید و فروش سوخت در این فضا، به نظر میرسد که نشانههایی از قاچاق سوخت در این معاملات آنلاین مشاهده میشود.
در شرایطی که ناترازی سوخت موجب اختلالاتی در اقتصاد و رفاه عمومی شده و نگرانیهایی از جمله افت فشار و قطع گاز خانگی و محدودیت شدید گازرسانی به نیروگاهها و صنایع را به وجود آورده است.
جالب آن است که در آگهیهای مجازی و سایتهای فروش، انواع سوخت از جمله نفت خام، بنزین، گازوئیل، مازوت و گاز مایع به آسانی دسترسیپذیرند.
با این وجود، عدم نظارت مناسب بر منابع تأمین این سوختها نگرانیها را افزایش میدهد و احتمال بروز قاچاق سوخت را مطرح میکند.
علیاصغر عباسی، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، با اشاره به گلوگاههای قاچاق سوخت، از افزایش آگهیهای فروش سوخت در فضای مجازی ابراز نگرانی کرد و خواستار نظارت دقیق مسئولان بر عملکرد سایتها و پلتفرمهای تجاری شد.
فروش آنلاین سوخت توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، در شرایطی که نظارت کافی بر منابع تأمین وجود ندارد، میتواند بستری مناسب برای فروش سوختهای قاچاق باشد که خارج از مسیرهای رسمی به دست سودجویان میرسد.
منابع تأمین این سوختهای مورد فروش کجاست؟
وقتی تأمین سوختها باید به صورت شفاف از طریق سامانه سدف و جایگاههای رسمی صورت گیرد، چگونه عدهای به مقادیر بالای انواع سوخت برای فروش در فضای مجازی دسترسی پیدا کردهاند؟
با توجه به این که هر نوع قاچاق سوخت در آمار مصرف مردم به عنوان افزایش بیرویه مصرف محسوب میشود و به ناترازی سوخت دامن میزند، ضروری است که مسئولان به آگهیهای فروش سوخت در فضای مجازی توجه جدی داشته باشند تا یکی از عوامل قاچاق سوخت کاهش یابد.