به گزارش (Banker)، این تفاهمنامه دیروز در حالی امضا شد که هیچ جزئیاتی از آن منتشر نشده است. بهجای آن حاضران به تعریف و تمجید از آن پرداختند و هریک هدف و برداشت خود از آن را بیان کردند تا جایی که علی صالحآبادی میگوید: با اجرای این طرح نیاز به نقدینگی واحدها کمتر میشود و در نتیجه آن فشار بر سیستم بانکی کاهش خواهد یافت و شاهد بهبود ترازنامه بانکها خواهیم بود.
در مقابل فاطمیامین امضای این تفاهمنامه را نتیجه یک کار مشترک خوانده و میگوید: بازگشتپذیری تسهیلات به بانکها و حذف فاکتورهای صوری و دسترسی سهل تولیدکنندگان در دریافت اعتبارات از ویژگیهای مهم این طرح است. خاندوزی اما این طرح را حلقه مقاومت در برابر تحریمها میداند.
بهگفته او، طرح یادشده موجب انسجام و ضابطهمندشدن اعطای اعتباری و تسهیلات در واحدهای تولیدی خواهد شد و بر این اساس صف و تقاضاهای صوری برای دریافت تسهیلات از بین خواهد رفت و با این اقدام با کمترین اعتبار بیشترین پوشش را در بحث اعطای تسهیلات در تولید شاهد خواهیم بود.
آقامحمدی هم از این طرح خوشحال است و میگوید: این موضوع باید به حوزه ارزی هم تعمیم پیدا کند و میافزاید: باید شرکتهای بورس در جریان تامین مالی زنجیرهای قرار بگیرند تا سهام وثیق باشد و از این طریق فقط به شرکتهای بورسی تسهیلات داده میشود و بخشی از مشکلات این شرکتها برطرف خواهد شد.
در یک برایند کلی، گفتههای این مسئولان در غیاب انتشار جزئیات این تفاهمنامه همانند داستان فیل در تاریکی در شعر مولاناست که هریک از مشارکتکنندگان تنها تصویری را از آنچه لمس کردهاند، بیان میکنند. باید منتظر ماند تا چراغ اتاق روشن شود و همه ببینند که فیل موجود در اتاق، در واقعیت چه شکلی است.