قیمت دلار به عنوان اصلیترین عامل حرکت سایر بازارها، در بیش از ۱۰ روز گذشته در کریدور هفتم در حال معامله است.
به گزارش بنکر (Banker)، در روزهای اخیر بازار ارز شاهد افزایش تعداد خریداران ارزهای مهم بوده و به گفته معاملهگران، بازار فروشندگان را کمتر به خود میبیند.
اما دلیل افزایش قیمت دلار چیست و آیا احتمال اصلاح قیمتی وجود دارد؟ کامبیز افسری، کارشناس بازارهای مالی، به این موضوعات پرداخته است.
قیمت دلار حدود ۱۰ روز پیش پس از اظهارات وزیر اقتصاد درباره تأثیرگذار بودن این ارز از رخدادهای سوریه، روند افزایشی خود را آغاز کرد.
دلار به دنبال فتح کریدور هشتم
این وضعیت به همراه نزدیک شدن به پایان سال میلادی و نیاز شرکتها به تسویه حسابهای ارزی و چالشهای مداوم مرتبط با کسری بودجه، زمینهساز افزایش قیمت دلار شد؛
به طوری که اکنون این ارز در میانه کریدور هفتم قرار دارد و کارشناسان به احتمال فتح کریدور هشتم در روزهای آینده اشاره میکنند.
کامبیز افسری در مورد روند قیمت دلار اظهار داشت: قیمت دلار در حال قرار داشتن در روند طبیعی است و اگر بازارها در روزهای پایانی هفته گذشته فعال بودند، دلار اکنون به کریدور هشتم نزدیک میشد!
وی در ادامه افزود: «تنشهای منطقهای و سیگنالهای منفی از سوی ایالات متحده، انتظارات تورمی را افزایش داده است.
همچنین باید به یاد داشت که در آذرماه به دلیل نزدیکی به پایان سال میلادی، قیمت دلار معمولاً بالا است.
در این میان، افزایش تنشها در منطقه خاورمیانه نیز باعث افزایش قیمت دلار شده است.
افسری با اشاره به افزایش تقاضا برای درهم، یورو و دلار در دو روز معاملاتی اخیر و کمبود فروشنده در بازار گفت: به نظر میرسد که نیمه کریدور هفتم به عنوان مقاومت کوتاهمدت دلار عمل میکند و در صورت شکست این مقاومت، پیشروی به کریدور هشتم امکانپذیر خواهد بود.
به نظر میرسد سطح قیمتی دلار که در ماههای گذشته تحت تأثیر سیاستهای ارزی حفظ شده بود، به سرعت تحت تأثیر چالشهای کلان سیاسی و اقتصادی قرار گرفته و این موضوع نشاندهنده این است که عوامل اقتصادی و تحریمها تأثیرات عمدهای بر روند بازارهای مالی دارند.