رئیس سازمان بورس با اشاره به لزوم توجه به رمزارزها اعلام کرد که این فناوری نباید محدود یا ممنوع گردد.
به گزارش بنکر (Banker)، حجتالله صیدی تأکید کرد که اوراق بهادار سازی ارز دیجیتال باید به عنوان یک ردیف دارایی انجام شود و سازمان بورس برنامهریزی لازم برای ارزشگذاری و حضور صندوقها در بازار ارزهای دیجیتال را خواهد داشت.
صیدی به تغییرات سریع در دنیای مدرن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ مرکز قدرتمند جهانی وجود ندارد و بسیاری از نقاط به تعامل با یکدیگر پرداخته و جهان را اداره میکنند. این موضوع همچنین در بخش بازارهای مالی قابل مشاهده است.
وی افزود: در گذشته با پدیده بلاکچین در بازار مالی آشنا شدیم، که به سرعت رشد کرده و منتظر نهادهای تنظیمگر نمانده است. همچنین لازم به ذکر است که رمزارزها و پول دیجیتال برخی اوقات به یک مفهوم اشاره دارند، در حالی که دارای مرزهای ظریفی نیز هستند. در واقع گاهی با پول دیجیتال بانک مرکزی روبرو هستیم و گاهی با رمزارزهایی مانند بیتکوین.
رمزارزها را نباید نادیده گرفت
رئیس سازمان بورس بیان کرد: بدترین اقدام نادیده گرفتن یا ممنوع اعلام کردن این پدیدههای نوین است، چرا که چنین اقدامی تنها منجر به رشد فعالیتهای غیرشفاف میشود.
چهکسی بر صندوقهای رمز ارز نظارت میکند؟
صیدی افزود: مدیریت حوزه رمزارزها بر عهده دو بخش بازار پول و بازار سرمایه قرار دارد. در بازار پول، نهاد ناظر باید تطابق این پدیده با پول رایج را شفافسازی کند و بازار سرمایه نیز بایستی نقش این دارایی را به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش مدنظر قرار دهد.
وی همچنین به برخورد نهاد ناظر مالی در ایالات متحده با یکی از صندوقها اشاره کرد و گفت که این اقدام با انتقادات و حمایتهای بسیاری مواجه شد، چرا که حوزه رمزارزها هنوز محل اختلاف نظرهاست.
صیدی تصریح کرد: اهمیت ارزشگذاری این داراییها به ویژه در کشورهای اسلامی، که تأکید دارند نهادهای پشتیبان این ابزارها باید معتبر باشند و نماینده یک دارایی باشند، بسیار بالاست. در حالی که برخی این ابزارها را صرفاً وسیله مبادله میدانند.
این مقام مسئول تأکید کرد: هدف از طرح این مباحث، رسیدن به درک این موضوع است که زنجیره تولید پول دیجیتال، که بر مبنای معادلات ریاضی شکل گرفته، باید ارزشگذاری شود. مرز بین ارزش کریپتو با معاملات آن بسیار باریک است و بنابراین بانک مرکزی و سازمان بورس باید در همکاری با یکدیگر به این حوزه توجه نمایند.