به گزارش بنکر (Banker)، بر همین اساس از ماه گذشته سیاستهای تازهای برای اصلاح ارز ترجیحی و نظام یارانهای تدوین و به اجرا درآمد و این سیاست و برنامههای اجرایی آن همچنان ادامه دارد.
با وجود این اقدامات اما آمارها نشان میدهد که ارز ترجیحی جدیدی در اقتصاد ایران در حال شکلگیری است که میتواند سیاستهای دولت را در این زمینه خنثی و بیاثر کند.
طبق آمارهای موجود با وجود ذخایر مطلوب ارزی بانک مرکزی بهخصوص در بخش اسکناس، اختلاف قیمت دلار حواله نیما و آزاد در هفته جاری به محدوده 30درصد رسیده که یکی از بالاترین قلههای تاریخی است و به زعم کارشناسان میتواند سیگنال تنش ارزی جدیدی به بازار بدهد.
مهدی رضایتی یک تحلیلگر بازارهای مالی در اینباره میگوید:درحالیکه نرخ دلار آزاد روند صعودی دارد نرخ نیما بهطور روزانه در حال کاهش است. او میافزاید: ممکن است این موضوع ناشی از وابسته شدن نرخ کالای اساسی به نرخ نیما باشد، اما باید درنظر گرفت اگر این روند ادامه یابد یعنی پس از یک هزینه گزاف برای حذف ارز 4200تومانی دوباره یک ارز ترجیحی نیمایی در حال ساخته شدن است.
به گفته او، این اتفاق شاید طی کمتر از یک سال دیگر شوک جدیدی به اقتصاد وارد کند. حسن کاظمزاده یک کارشناس بازار سرمایه نیز با بیان اینکه فاصله قیمت ارز نیمایی با آزاد بسیار قابل توجه شده است، میگوید: نرخ ارز نیما قبلا تنظیمکننده نرخ ارز شرکتهای صادراتی و کالاهای مرتبط با بازار جهانی بود، اما هماکنون با وصل شدن کالاهای اساسی به ارز نیمایی به نظر میرسد نرخ ارز ترجیحی(رسمی) جدیدی در حال شکل گرفتن است.