با این حال، یک کارشناس استخراج توضیح داده است که با معرفی سودآورترین دستگاه استخراج بیت کوین، ممکن است امیدی برای بازگشت سودآوری ماینرها به این چرخه وجود داشته باشد.
به گزارش کوین تلگراف، فیل هاروی (Phil Harvey)، مدیرعامل شرکت مشاوره ارزهای دیجیتال «Sabre56»، گفته است در زمان بررسی سودآوری احتمالی دستگاههای ماینینگ باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. این عوامل شامل مشخصات فنی دستگاه ماینر، هزینهها، نرخ واقعی بازگشت سرمایه و اقتصادیبودن استخراج ارزهای دیجیتال در طول زمان هستند.
هاروی که دستگاه جدید شرکت بیتمین (Bitmain)، یعنی انتماینر اس۱۹ ایکسپی (Antminer S۱۹ XP) را موردبررسی قرار داده است، عقیده دارد که با درنظرگرفتن مشخصات فنی، این دستگاه سودآورترین ماینر حال حاضر در بازار است. این کارشناس استخراج تأکید کرده است که از نظر هزینه، قیمت تمامشده فعلی دستگاههای ماینر نسبت به ماههای گذشته بهطور قابل توجهی کمتر شده است.
او تخمین میزند که قیمت هر دستگاه اس۱۹ ایکسپی میتواند تا حدود ۵٬۶۰۰ دلار پایین بیاید، بهویژه اگر مستقیماً از سازنده خریداری شود. گفتنی است در حال حاضر، قیمت هر دستگاه انتماینر اس۱۹ ایکسپی در وبسایت بیتمین برای خریدهای در تعداد کم، ۱۱٬۶۲۰ دلار است.
مدیرعامل شرکت Sabre56 درباره نرخ واقعی بازگشت سرمایه ماینینگ توضیح داد که شاخصها نشان میدهند استخراجکنندگان بزرگ میتوانند با همین دستگاه پس از حدود ۱۱ ماه فعالیت، هزینه متحملشده برای خرید دستگاههای استخراج خود را جبران کنند. این شاخص که از پایگاه داده این شرکت بهدستآمده است، درآمد استخراجکنندگان را از زمان عرضه اولین ماینر ایسیک (ASIC) تاکنون بررسی میکند.
هاروی میگوید اگر هزینههای برق استخراجکنندگان خرد را در نظر بگیریم، احتمالاً ۱۵ ماه طول خواهد کشید تا پس از جبران هزینههای اولیه خود به سودآوری برسند.
او همچنین توضیح داد:
این محاسبات، اهرمهای احتمالی (وام خرید تجهیزات) را در نظر نمیگیرند. بهعبارت دیگر، ماینرهایی که دو برابر پول خود را [برای خرید دستگاه] هزینه میکنند، باید دوره پرداختی به همان میزان طولانیتر را پشت سر بگذارند.
مدیرعامل این شرکت درباره طول عمر مدل جدید سِری انتماینر گفته است که این نوع دستگاههای استخراج بنا به شرایطی که در آن قرار دارند، میتوانند حداقل ۳۶ ماه دوام بیاورند.
هاروی در پاسخ به این سؤال که آیا استخراج بیت کوین میتواند در طولانیمدت سودآور باشد، توضیح داد که تخمین درآمد استخراج همیشه شبیه آنچه روی کاغذ اتفاق میافتد، نیست. او یادآوری کرد که در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ متوسط درآمد برآوردشده برای استخراج بیت کوین تا ۴٬۷۱۱.۲۸ دلار افزایش یافته بود؛ در حالی که درآمد واقعی استخراجکنندگان طی این سالها فقط ۱٬۰۴۷.۳۳ دلار بود.
او افزود:
مبناقراردادن یک معیار واحد مانند درآمد دلاری بهازای هر تراهش (Dollars per TeraHash) در اقتصاد ماینینگ، نمیتواند تصویر دقیقی از صنعت استخراج ارزهای دیجیتال، فرصتهای سرمایهگذاری یا کل بازار ارائه کند.
هاروی تأکید کرده است که دادهها، کاهش درآمد ماینرها از هر تراهش و فروپاشی احتمالی صنعت استخراج ارزهای دیجیتال را پیشبینی میکنند. با این حال، او استدلال میکند که میزان درآمد هر دستگاه استخراج موضوعی حاشیهای بوده و این صنعت در طول زمان ثبات خود را نشان داده است.
*سجاد اسحقی نصرآبادی/ارز دیجیتال