استفاده از تمام ظرفیتها برای تقویت بانک کشاورزی و رفع موانع و محدودیتهای موجود در تأمین منابع مورد نیاز بخش کشاورزی، قدرت تسهیلات دهی این بانک را افزایش داد.
به گزارش بنکر (Banker)، با توجه به کمبود منابع و ذخایر آبی و بحران های پیش رو ،تقویت بانک کشاورزی می تواند در ابعاد مختلف، موجب رونق تولید بخش کشاورزی و عبور از چالش های امنیت غدایی شود.
در همین راستا مدیرعامل بانک کشاورزی ضمن قدردانی از حمایت های دولت محترم به ویژه وزارتخانه های جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی و نیز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، گفت: سهم بانک کشاورزی از کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخش کشاورزی همواره بالای ۵۰ درصد بوده است و بیش از ۹۰ درصد تسهیلات این بانک نیز به صورت تخصصی در بخش کشاورزی و بخش قرض الحسنه پرداخت می شود.
فرشید فرخ نژاد با بیان این که ضمن رعایت توازن منابع و مصارف و کاهش میزان اضافه برداشت از بانک مرکزی، با تمام توان تلاش می کنیم تا تامین مالی طرح های بخش کشاورزی و تخصیص بهینه منابع محدود در اولویت قرار گیرد، افزود: با هدف تقویت توان حمایتی بانک و امکان خدمت رسانی بیشتر و بهتر به بخش کشاورزی، علاوه بر استفاده از ظرفیت های قانونی برای تعیین تکلیف مطالبات بانک از شرکت های دولتی و افزایش سرمایه بانک، انتظار می رود منابع ریالی و ارزی شرکت های فعال در زمینه کشاورزی نیز به این بانک هدایت شود.
مدیرعامل بانک کشاورزی خاطر نشان کرد: همچنین در راستای جذب منابع، افزایش سهم از بازار و بالابردن توان حمایتی بانک در تامین مالی واحدهای تولیدی، فرآیندها و سازوکارهایی برای تقویت شبکه شعب شهری به منظور تکمیل سبد خدمات و ارائه خدمات ریالی و ارزی مطلوب و مورد نیاز به همه مشتریان، تدوین و اتخاذ شده است.
فرخ نژاد در ادامه، به رشد منابع بانک کشاورزی به ویژه افزایش حجم فعالیت های ارزی این بانک اشاره کرد و اظهار داشت: در شاخص رشد منابع، بانک کشاورزی در مقایسه با میانگین شبکه بانکی، رشد قابل قبولی داشته و این امر بیانگر تلاش همکاران ما برای ارائه خدمات مطلوب و موثر به مشتریان و اعتماد و علاقه جامعه نسبت به این بانک ۹۰ساله است.
وی خاطرنشان کرد: در شاخص سهم از بازار ارزی، بانک کشاورزی از ۳ درصد به ۷.۲۳ درصد رسیده و جایگاه این بانک در جدول سهم از بازار ارزی نظام بانکی از رتبه ۱۰ به رتبه ۵ صعود کرده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی تاکید کرد: این بانک در حوزه فناوری اطلاعات و در بین شبکه بانکی، رتبه اول را در شاخص تراکنش های موفق شتابی کسب کرده که این موفقیت نشان دهنده پایداری و تداوم ارائه خدمات بانکداری الکترونیک به مشتریان است.
وی همچنین با اشاره به جدیت بانک در اجرای صحیح برنامه های تحول دیجیتال و قابلیت های کاربردی اپلیکیشن های باران و آسان در زمینه افتتاح حساب و پرداخت تسهیلات به صورت غیرحضوری، اظهار داشت: نسخه جدید سامانه بازارگاه محصولات کشاورزی به زودی با تکمیل خدمات و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی رونمایی خواهد شد.
فرخ نژاد دربخش پایانی سخنانش با بیان این که ۹۰ سال قدمت و ماندگاری بانک کشاورزی، نتیجه و میراث تلاش صادقانه همکاران ما در ادوار مختلف است و امروز مفتخریم که در خدمت جامعه هدف بسیار بزرگ و مهمی هستیم، ابراز امیدواری کرد: در ادامه مسیر با حمایت دولت بتوانیم بیش از پیش در ایفای مسئولیت ها، خدمت به بخش کشاورزی و تحکیم زیرساخت های امنیت غذایی کشور موفق باشیم.
بخشودگی تسهیلات بدهکاران
براساس این گزارش، بانک کشاورزی به منظور مساعدت با خسارت دیدگان بخش کشاورزی در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ افزون بر ۱۱۰ هزار میلیارد ریال از تسهیلات بدهکاران خسارت دیده بخش کشاورزی را امهال کرد و ۵۱۰۰ میلیارد ریال جرائم وجه التزام تسهیلات بدهکاران را مورد بخشودگی قرار داد.
به منظور همراهی و مدارا با کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی که به دلیل خسارت های ناشی از حوادث غیر مترقبه قادر به بازپرداخت بدهی خود در سررسید مقرر نشده اند، از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه بیش از ۴۱ هزار فقره تسهیلات جمعا به مبلغی بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال امهال شده است.
گفتنی است بانک کشاورزی همچنین با هدف مساعدت به مشتریان و تسهیل فرآیند بازپرداخت بدهی از سوی کشاورزان، از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه، جرائم وجه التزام تسهیلات بیش از ۶۴ هزار نفر از بدهکاران بانک کشاورزی به مبلغ ۵۱۰۰ میلیارد ریال را مورد بخشودگی قرار داد.
بازگرداندن طرح های راکد تولیدی به چرخه تولید
با حمایت بانک کشاورزی و در راستای رشد تولید و افزایش اشتغال، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان شهریورماه، ۳۱۴ فقره طرح راکد و غیرفعال، تعیین تکلیف شده و به چرخه تولید بازگردانده شده است.
از مجموع ۶۰۹ فقره طرح غیرفعال، راکد و موعد گذشته بیش از دو سال که در ابتدای سال جاری شناسایی شده، تعداد ۳۱۴ فقره طرح از طریق تامین مالی به مبلغ ۱۶ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال، با اقداماتی نظیر تمدید، رفع مشکل پرداخت اقساط، تخصیص تسهیلات تکمیلی و سایر اقدامات قانونی، تعیین تکلیف و به چرخه تولید بازگردانده شده است.