به گزارش بنکر (Banker)، شیوهنامه اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن سه روز پیش ابلاغ شد تا شرایط لازم متقاضیان برای دریافت این وام در سال جاری به بانکها برای اجرا اعلام شود.
سقف این تسهیلات برای سال جاری در تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و سایر شهرها به ترتیب 100، 70 و 40 میلیون تومان است.
همچنین، دوره بازپرداخت این تسهیلات که اعطای آن از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن (در سقف کلی 40 هزار میلیارد تومان در سال 1401) انجام خواهد شد، حداکثر 5 ساله و نرخ سود آن نیز 18 درصد است.
* کدام بانکها ودیعه مسکن میدهند؟
بررسی دستورالعمل اجرایی این تسهیلات نشان میدهد که 20 بانک شامل بانکهای مسکن، ملی، سپه، پست بانک، صادرات، تجارت، ملت، رفاه کارگران، کارآفرین، سامان، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، سینا، آینده، شهر، گردشگری، ایران زمین، خاورمیانه و موسسه اعتباری ملل ملزم به پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن هستند.
سهم هر یک از این بانکها نیز به شرح زیر است که بانک مسکن با سهم 7000 میلیاردی و بانک ایران زمین با 100 میلیارد تومان به ترتیب بیشترین و کمترین سهم در پرداخت کمک ودیعه مسکن را خواهند داشت.
به نوشته ایسنا، علاوه بر این، سهمیه هر استان از کمک ودیعه مسکن نیز مشخص شده که براساس آن، تهرانیها با 9994 میلیارد تومان و سمنانیها با 181.1 میلیارد تومان به ترتیب بیشترین و کمترین سهم از ودیعه مسکن را دارند.
بنابراین، تقریبا 25 درصد از منبع 40 هزار میلیاردی ودیعه مسکن متعلق به تهرانیهاست.