پیش از این نیز نوشته بودیم راهبردهای اتخاذشده از سوی محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی در همین چند ماه بوی زورگویی از نوع کارشناسانه میدهد.
جهان صنعت نوشت: این فرمانده اقتصاد در دوره ریاست خود بر فرمان هدفمند کردن یارانهها نیز تصور میکرد هر جا کم آورد باید از قدرت مستقر در دولت استفاده کند.
حالا او در مقام مهمترین نهاد پولی و ارزی کشور باز هم به جایی رسیده که از بازار شکست خورده و میخواهد این شکست را با استبداد بوروکراتیک حل کند.
او با صراحت میگوید همه ایرانیان -بخوانید تجار، صنعتگران، معدنکاران و صاحبان بنگاههای اقتصادی- باید با ریال دادوستد کنند و تهدید کرده است اگر جز این رفتار شود از قوه قضاییه خواهد خواست که به مساله ورود کند.
واقعیت این است که محمدرضا فرزین هنوز در فکر این است که از ریاست خود در بانک مرکزی به مثابه ریاست یک حزب مرکزگرا استفاده کرده و خود را در کانون و اوج این حزب اقتصادی بداند.
او یادش رفته است که بازار کالاها و خدمات از جمله بازار پول و بازار ارز از او تبعیت نکردهاند و نخواهند کرد.
اگر چنین بود قیمت هر دلار هرگز به ۱۰۰ تومان (صد تا تک تومان) هم نباید میرسید.
در همینجا بار دیگر به او یادآور میشویم اگر میخواهد ریال ایران حاکم شود باید منتظر بماند تا اقتصاد ایران در مقامی قرار گیرد که کشورهای دیگر قبول کنند با ریال مبادله کنند و همچنین باید منتظر باشد که شهروندان ایرانی به این نتیجه برسند که نگه داشتن ریال، دستشان را نمیسوزاند و نرخ تورم به اندازه میانگین نرخ تورم برسد.
رییس بانک مرکزی در گفتههایش حرفهای دیگری زده است که به نظر میرسد بسیار عجیب و دور از ذهن است. از جمله او گفته است که ایران میتواند FATF خود را داشته باشد.
این حرف شگفتانگیز اگر از سوی شهروندان عادی بیان شده باشد قابل قبول است، اما اینکه رییس بانک مرکزی یک کشور خواستار FATF ملی باشد یا اینکه تصور کند چنین نهادی اگر در ایران تاسیس شود با اقبال جهان روبهرو خواهد شد بسیار ترسناک است.
باید گفت آقای فرزین تاسیس نهادهایی مثل فائو، یونیدو، بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و… در فرآیندهای پیچیده و در دنبال گسترش و همپیوندی اقتصادهای جهان پدیدار شده و از سر تمنا و دلخواه نبوده است.
این حرف عجیب رییس بانک مرکزی میتواند به بهت و حیرت کارشناسان داخلی و خارجی منجر شود و اعتبار نهاد بانک مرکزی ایران را در سرازیری قرار دهد.
رییس بانک مرکزی ایران در سخنان خود تصریح کرده است چرا در حالی که تجارت ایران با شرق و به ویژه در چین است ایران در کشورهای غربی بانک و نهادهای اقتصادی دارد.
این سخنان عجیب در حالی است که رییس بانک مرکزی یک سال است بر سر کار آمده و گامی در اینباره برنداشته است.
ایران در وضعیت اضطراری است
به ایشان یادآور میشویم ایران در وضعیت اضطرار تجاری و بانکی و ارزی و بازار نفت قرار دارد که کشورهای شرق به ویژه چین انحصار خرید نفت ایران را در اختیار گرفته است.
در صورتی که وی باور دارد باید بانکهای ایران در کشورهای غربی بسته و به چین و دیگر کشورها منتقل شود، گمانهزنیها این خواهد بود که این وضعیت ادامه خواهد داشت.
به نظر میرسد رییس بانک مرکزی ایران تصور میکند باید حالا درباره سیاست خارجی نیز تعیین تکلیف کند و مسیر ایران را برای همیشه به سمت شرق بکشاند.
رییس بانک مرکزی ایران در سخنان خود در روزهای تازهسپریشده گفته که بانکها را محدود خواهد کرد و اگر چنان نکنند که او میخواهد آنها را منحل یا ادغام خواهد کرد.
باید از این هشدار رییس بانک مرکزی هراس کرد که نکند داریم گام به گام به سوی تکبانکی کردن ایران حرکت میکنیم. این تکبانکی کردن در ذهن برخی جرقه زده و انگار حالا آدم مناسبی برای اجرای آن پیدا شده است.
رییس بانک مرکزی ایران به جای بازی در زمینهایی که جزو وظایف و اختیارات بانک مرکزی نیست بهتر است صدای فعالان اقتصادی را بشنود که هر روز از رفتارهای استبدادی بانک مرکزی گلایه دارند.
حالا که یک کارشناس خبره به مسائل مالی و پولی داره اقداماتی انجاممیده که سیاستهای پولی در مسیر درست قرار بگیره ، خیلی از کسانی که سودهای بادآورده و کلانشون به خطر افتاده شدن کارشناسان صاحب نظر پول و اقتصاد و هرروز آقای فرزین را بشیر و نظیر میکنن . واقعیت اینه که اسب سرکش دلار که به دلایل روانی هر روز افزایش قیمت بدون دلیل رو تجربه میکنه عرصه را بر تولید کننده ، مصرف کننده و مسوولین اقتصادی تنگ کرده و عنان کار از دست گردانندگان امور به دست دلالان افتاده . خوب طبیعتا مهار قیمت دلار و ثبات اقتصادی به مزاق بسیاری که صاحبان ثروتهای باد آوره هستن خوش نمیاد .طبیعتا که با پول و با جوسازی سعی در انحراف از مسیر درست دارند و های و هوی برمیاورند که چنین است باید چنان بشود . در رد کارهای فنی انجام شده آقای فرزین که بسیار زیبا ریل گذاریها را در امور پولی به انجاگ می رساند هیچ دلیل فنی ارائه نمی کنند اما تا دلتان بخواهد قرآن بر سر نیزه میکند و ندای مظلومیت برمی اورند و دلسوزی اقتصادی میکنند . و انتظاری جز این هم نیست چرا که درک میکنند ادامه این مسیر مانع از ثروتمندیهای بی زحمت باد آورده شان میشود .
من کاری ندارم که چرا رئیس بانک مرکزی کشور داره اینطوری ناامیدانه و مثل یک نفر ناآگاه و بی اطلاع به مسائل اقتصادی روز و دنیا حرف میزنه، من ناراحتم از اون کارشناسان نزدیک به ایشون که با علم بر وضعیت تاسف بار اقتصادی موجود ، فقط چشم، بله قربان گوی رئیس خود هستند.بخاطر یک مشت اسکناس و بخاطر حفظ میز و موقعیت شغلیشون مرتکب خیانت به مردم و کشور و منویات مقام معظم رهبری میشن.بله این ندانم کاری های اقتصادی هم نوعی خیانت به کشور محسوب میشه.چطور شب رو راحت سر بر بالین میذارن ؟ براتون متاسفیم.آه ۸۰ میلیون انسان پشت سرتان است.
به نظرم ریس بانک مرکزی کاردرستی انجام میدهد
امان از بی سوادی مسئولین
آقای فرزین به تنهایی سیستم بانکی را فلج کردن این دم عیدی این وضع بازاره ببین چه بدبختی شده مردم نشستن و هیچ چی ندارن
یادمان هست که در دوره ریاست جمهوری دکتر جان جناب آقای فرزین کارشناس ارشد و تئوری پرداز وزارت اقتصاد وقت بودن و مصر بر این مطلب که قیمت دلار ۹۰۰ نیست و ما بررسی و محاسبه کردیم قیمت دلار ۳۰۰ تومان است فقط نفهمیدم چه شد که طولی نکشید که دلار بالای ۳۵۰۰ مبادله میشد
البته با کار کارشناسی متوجه شدن دسیسه جمشید بسم اله بوده 😂
اگه دولت خاتمی یا روحانی ……بود با این وضعیت الان همه به اصطلاح مومنین وحزب الهی چه ها که نمیکردند
دولت روحانی با ۲۰ برابر کردن قیمتها کار خودش را کرد واصلا قابل دفاع نیست
خلاصه بکجانبه گرایی و نسنجیده و بدون مشورت با کارشناسان خبره تصمیم گرفتن و اجرا کردن باعث شده ایران را طی ۴۵ سال تبدیل به ویرانستان برگشت ناپذیر کنند از هر لحاظ که بنگری و با هر دید و عینکی که نگاه کنی و چه نگاه کننده داخلی باشد و چه خارجی.
متاسفانه اقای فرزین توجهی به مصالح عامه مردم ندارد
بانکها که در هر دوره تی با عملیات بانکی با اشکالات شرعی خود با افزایش سود و بسیاری از محاسبات سود مرکب عرصه در برتجارت و ایجاد تورم تنگ کرده و از طرف دیگر هم اقتصاد مبتنی برپایه مالیات به اشکال مختلف به بهانه جلوگیری بر فرارمالیات دانه درشته به مردم طبقه 3عرصه نیست که تنگ نکرده باشد و ضلع دیگر این مثلث اقتصاد روز بروز تورم دولت سفره مردم راکوچک کرده. اقای رییسی که هنوز احساس میکنه که رییس قوه قضاییه است و اصلا رییس جمهور نیست و نقشی در تورم 300تا 400درصدی دوران خودش ندارد و ژست دادگر رو بخودش میگیره هی دستور به این وزیر و ان وزیر ،،،،کاری هم نداره که رهبر معظم مهار تورم رو به عهده این اقا گذاشته
اقای فرزین هم هرجا رو که امیدی برای مردم وجود داره شروع میکنن مسدود میکنه از جمله سیاست انقباضی بانکی
اخه خجالت بکشید این دولت انقلابی هست خجالت بکشید
بابا ولمون کن توروخدا،انقلابی است،هرچی میکشیم و بدبخت شدیم ازاین داستانهای امسال شماس…یک کلام کسی که نمیتونه بی عرضه هست مثل مسئولین بره کنار و اونایی که واقعا کارشناس و اهل کار هستن بیاد روکار تماااام.وگرنه این کلمات و جملات بدرد جیب مردم سفرشون آینده و جوونیشون نمیخوره.بصورت ضربتی،چکشی،انقلابی،و……درضمن حتی نمیدونن شعارسال چیه خخخخخخ
اگه غیر این باشه مثل این چهلسال میشه باید روی سکه وطلا وارز بانک ودولت کنترل داشته باشه یا کنترلش دست سرمایه دار باشه که هر کاری میخاد بر سر ملت بیاره
اگر راست میگی خودت رو جناب الف الف معرفی کن تا معلوم بشه منظورت از این حرفا چیه و چه کسانی پشت سر تو هستن
خیلی گل گفتی ، احسنت به این حرفت
با سلام، یه سوال، هرموقع صحبت از منحل کردن شرکتهای خودروسازی میشه صحبت بیکار شدن چندین هزار کارگر میشه، حالا با تعطیل کردن این بانکها اونم در سطح کشور آیا برای بیکاری اینهمه کارمند تدبیری اندیشیدید؟!