براساس آمارهای اعلام شده،در تیر 1403، تعداد چکهای برگشتی به بالاترین سطح خود از اردیبهشت 99 تاکنون رسیده و یک رکورد 4 ساله زده است.
به گزارش بنکر (Banker)، بانک مرکزی متولی انتشار آمار مربوط به چک است. این آمارها در سال جدید تا فروردین ماه منتشر شده بود.
اخیرا بانک مرکزی آمارهای مربوط به ماههای اردیبهشت تا تیر را به روزرسانی کرده است. بر اساس آمار جدید، در تیر امسال در مجموع 911 هزار و 800 چک برگشت خورده است.
این در حالی است که این حجم از چکهای برگشتی بعد از سال 99 و ایام کرونا بیسابقه بوده است. آخرین باری که تعداد چکهای برگشتی از این سطح فراتر رفته بود به اردیبهشت سال 99 باز میگردد.
در آن زمان، بیش از یک میلیون و صد هزار چک برگشت خورده بود. بنابراین، تعداد چکهای برگشتی در تیر امسال یک رکورد 4 ساله را شکسته است.
ارزش چکهای برگشتی در تیر
طبق گزارش اکوایران، ارزش چکهای برگشتی در تیر امسال به 100 هزار و 900 میلیارد تومان رسیده است که نسبت به خرداد 0.9 درصد رشد کرده است.
محاسبه رشد «ارزش» چکهای برگشتی نشان میدهد که در اردیبهشت 1403، رشد ماهانه ارزش چکهای برگشتی به 82.2 درصد رسیده که بالاترین سطح از حداقل ابتدای سال 98 به بعد است.
در بازار مبادلات چک، به طور طبیعی تعداد چکهای برگشتی در فروردین ماه به دلیل تعطیلی طولانیمدت اصناف کاهش مییابد و در اردیبهشت که اولین ماه غیرتعطیل در سال جدید است، بالا میکود.
رشد ماهانه ارزش چکهای برگشتی در اردیبهشت
روند 5 ساله این شاخص نشان میدهد که همواره رشد ماهانه ارزش چکهای برگشتی در اردیبهشت افزایش یافته و نسبت به ماههای دیگر سال بالاتر بوده است.
اما در اردیبهشت این سال، رشد ماهانه ارزش چکهای برگشتی حتی از اردیبهشت ماه در سالهای قبل نیز بالاتر رفته است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، طی تیر امسال و در کل کشور، از نظر تعداد 97.8 درصد و از نظر مبلغ 97.4 درصد از کل چکهای برگشتی به دلیل «کسری» یا «فقدان موجودی» بوده است.
وقتی برای چک برگشتی طرف رو کاری ندارند و با ثبت نام ماشین سود خوب به طرف میرسه ملت ترجیح میدن برن ماشین بخرند و پول رو جایی سرمایه گذاری کنن که سود خوبی بگیرند و بعد چند ماه چک رو پاس میکنن. برج سه و چهار حدود دو میلیارد چک برگشتی داشتم از مشتری ها، اوضاع کاسبی ها هم افتضاح هستش. برق شهرک های صنعتی یکسره قطع میشه و همه ی اینها کنار هم باعث شده چرخ تولید و اقتصادی بنگاه های کوچیک و متوسط نابود بشه. هر جا کم میارن به تولید فشار میارن و هزار درد بهم پیچیده و نابود کردن مارو با این سیاست های شخم خورده. خدا از دست این برنامه های بی سرو ته مارو نجات بده که میان یه حرکتی میکنن نه تنها اصل موضوع درست نمیشه که تبعاتش میزنه بقیه جاها رو هم نابود میکنه.