به گزارش بنکر (Banker)، شبکه سیانان در واکنش بازارهای مالی به این تصمیم غیر منتظره فدرال رزرو دیروز گزارش داد که کاهش مجدد نیم درصدی نرخ بهره این کشور، باعث کاهش شدید ارزش سهام در بورسهای این کشور شد.
فدرال رزرو امریکا روز سهشنبه در جلسهای اضطراری بهدلیل آنچه که تدابیر حمایتی از بازار در برابر شیوع ویروس کرونا خوانده است نرخ بهره در این کشور را کاهش داد.
در همین حال، روز سهشنبه شمار مبتلایان در امریکا به بیش از صد مورد رسید و دست کم دو نفر نیز بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. اخبار کرونا در روز سهشنبه باعث افزایش نگرانیها در اقتصاد امریکا شده است. سیانان با بیان اینکه کاهش نرخ بهره خبر بدی برای اقتصاد امریکا است از پاسخ منفی بازار به این تصمیم خبر داد و نوشت: بازارهای امریکا پس از سه روز ثبات نسبی مجدداً افسارگسیخته شدند. براساس این گزارش، شاخص داوجونز عقب نشینی کرد و در نهایت منفی خورد. شاخص اساند پی 500 یک روز پس از آنکه بهترین روز خود را در دو سال گذشته ثبت کرده بود با 2.8 درصد رشد منفی تعطیل شد. شاخص نزدک هم همین طور. اگر چه نرخ پایین بهره در مجموع برای اقتصاد ایالات متحده در این سال میلادی خوب است و باعث دریافت وام های ارزان تر میشود اما (تصمیم ناگهانی روز سهشنبه) نشانگر این است که اقتصاد امریکا نیز احتمالاً بهدلیل شیوع ویروس کرونا با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو امریکا بعد از جلسه اضطراری در یک نشست خبری گفت: اقتصاد امریکا قوی باقی خواهد ماند اما فشار روی صنایعی مثل توریسم و صنایع مسافرتی مثل یک زنجیره، آشکارا روی دیگر مسائل نیز تأثیر خواهد گذاشت. با این حال برخلاف بورسهای امریکا، بورسهای آسیایی در روز چهارشنبه افزایش یافتند. سهام KOSPI در کره جنوبی 2.24 درصد افزایش یافت که علت آن تصمیم دولت سئول برای تزریق 9.8 میلیارد دلاری به بازار این کشور بهدلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در این کشور است. بازارهای بورس سرزمین اصلی چین نیز رشد کردند. سهام ترکیبی بازار شانگهای 63 صدم درصد افزایش یافت و سهام بورس شنزن نیز 36 صدم درصد بالا رفت.
صعود طلا
اما قیمت طلا نیز در بازارهای جهانی در روز چهارشنبه افزایش یافت. پایگاه خبری کیتکو با اشاره به تصمیم فدرال رزرو و آینده مبهم بازارهای اقتصادی امریکا از افزایش قیمت طلا و نقره خبر داد. قیمت بازار آتی طلا در ماه آوریل با 51 دلار افزایش به هر اونس 1645.90 دلار افزایش یافت.
کاهش رشد اقتصادی
از سوی دیگر، سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) اعلام کرد که کرونا، اقتصاد جهان را با خطرناکترین ریسک از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون، مواجه کرده است. در حالی که در مدل اولیه این نهاد پیشبینی شده اقتصاد جهان رشد ۲.۴ درصدی را در سالجاری تجربه کند که پایینترین نرخ از بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون است، اما در سناریوی وخیمتر با فرض فراگیر شدن ویروس کرونا در سراسر آسیا، اروپا و امریکای شمالی، رشد اقتصادی جهان تا سطح بیسابقه ۱.۵ درصد کاهش خواهد یافت، رشدی که نصف نرخ ۳ درصد سال گذشته و پیشبینی ماه نوامبر این نهاد است.
*سهیلا یادگاری