به گزارش بنکر (Banker)، بررسیها نشان میدهد که روز گذشته دلار آزاد با افزایش قیمت نسبت به روز یکشنبه، توانست کانال ۲۷ هزار تومان را کشف کند و با قیمت ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شود.
از ابتدای هفته قیمت این اسکناس با نوسانات اندکی که تجربه کرد میان کانال ۲۶ و ۲۷ هزار تومان در رفت و آمد بوده است.
دلار آزاد پس از نوساناتی که از ابتدای هفته در کانال ۲۶ و ۲۷ هزار تومان تجربه کرد، در نهایت روز یکشنبه با قیمت ۲۶ هزار و ۹۲۰ به کار خود پایان داد. اما دیروز این اسکناس معاملات را با قیمت ۲۶ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز کرد که نسبت به آخرین قیمت روز یکشنبه، تغییر زیادی نداشت. اما در ادامه معاملات، دلار آزاد بار دیگر وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد و توانست تا قیمت ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان بالا رود.
کانون صرافان نیز دلار را ۲۵ هزار و ۶۸ تومان برای خرید و ۲۵ هزار و ۳۶۹ تومان برای فروش قیمتگذاری کرد. کانون صرافان روز یکشنبه قیمت دلار را ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان برای خرید و ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان برای فروش اعلام کرده بود که در معاملات دیروز کاهش حدود ۱۳۰ تومانی را نشان داد. دیروز یورو نیز در صرافیها ۲۸ هزار و ۲۹۳ تومان برای خرید و ۲۸ هزار و ۶۴۳ تومان برای فروش قیمت خورد. روز یکشنبه اما یورو در صرافیها ۲۸ هزار و ۴۱۰ تومان برای خرید و ۲۸ هزار و ۷۰۰ تومان برای فروش قیمت خورده بود که کاهش حدود ۱۰۰ تومانی را در قیمت این اسکناس نشان میدهد.
همچنین روز گذشته در صرافی ملی، دلار با قیمت ۲۵ هزار و ۳۱۱ تومان برای فروش و ۲۵ هزار و ۵۹ تومان برای خرید معامله شد. روز یکشنبه دلار در این صرافی ۲۵ هزار و ۲۳۶ تومان برای فروش و ۲۴ هزار و ۹۸۵ تومان برای خرید قیمت خورده بود که حدود ۵۰تومان افزایش را نشان میدهد. یورو نیز در این صرافی، ۲۸ هزار و ۵۴۲ تومان برای فروش و ۲۸ هزار و ۲۵۸ تومان برای خرید قیمت خورد. روز یکشنبه اما یورو در تابلوی این صرافی با قیمت ۲۸ هزار و ۵۲۷ تومان برای فروش و ۲۸ هزار و ۲۴۴ تومان برای خرید نمایان شده بود که کاهش قیمت اندکی را نشان میدهد.
در روزهایی که اخبار خاصی از توافق منتشر نمیشود و مذاکرات متوقف شده، ابهام در خصوص دستیابی به توافق افزایش یافته است؛ مسالهای که خود را در نوسانات بازار ارز نشان میدهد. از یکسو با توجه به شرایط مبهم، نوسانات بازار، بیشتر افزایشی است و قیمت دلار را از محدوده ۲۵ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان افزایش داد. از سوی دیگر، همچنان مذاکرات ادامه دارد و دستیابی به توافق دور از ذهن نیست؛ مسالهای که منجر شده است تا نوسان قیمت دلار، شدید نباشد. به نظر میرسد که این شرایط تا انتشار اخبار رسمی از وضعیت مذاکرات ادامه خواهد داشت.
کارشناسان هرچند سهم مذاکرات و اخبار برجامی را در تعیین سرنوشت دلار مهم میدانند اما وضعیت اقتصادی را نیز عاملی مهم برای قیمت دلار عنوان میکنند. بدیهی است در صورت تداوم رشد نقدینگی و تورم و در صورتی که فضای مناسب برای سرمایهگذاری و تقویت فعالیتهای تولیدی فراهم نشود دلار نیز به روند رو به رشد خود ادامه خواهد داد که میتواند به معنای افت دوباره ارزش پول ملی باشد. با این حال به دلیل خوشبینیها به سرنوشت برجام و افزایش درآمدهای نفتی میتوان نسبت به تثبیت دلار در نرخهای کنونی امیدوار بود.