مبلغ وام ازدواج در سال 1402 در حالی افزایش یافته است که در سال جاری و با همین مبالغ فعلی نیز بسیاری از بانکهای دولتی یا خصوصی مشکلات بسیاری را برای متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج ایجاد کردند.
به گزارش بنکر (Banker)، این بانکها به بهانههای مختلف مثل کمبود منابع نقدی و درخواست تضامین اضافه، از پرداخت این وام سرپیچی میکنند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات دیگری نیز شده است.
به طوری که نه تنها دست بسیاری از زوجهای نیازمند وام ازدواج از این وام کوتاه شد، بلکه بسیاری دیگر از واجدان شرایط، قید دریافت وام را زدند و حق امتیاز خود را به فروش گذاشتند و همین موضوع سبب جولان سایتها و شرکتهای خرید و فروش تسهیلات ازدواج در سالهای اخیر شده است.
حال به نظر میرسد که با افزایش مبالغ وام ازدواج از 120 و 150 میلیون تومان به 170 و 200 میلیون تومان در سال آینده، دریافت این وام را سختتر از گذشته میکند.
سقف تسهیلات تکلیفی در بودجه 1402
یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند زوجها را برای دریافت وام ازدواج با مشکل مواجه کند، تعیین سقف برای تسهیلات تکلیفی بانکهاست.
مطابق تبصره 16 لایحه پیشنهادی بودجه 1402 بانکهای عامل مکلفند در چارچوب برنامه کنترل تورم، رشد نقدینگی و ترازنامه بانکها تا سقف 200 هزار میلیارد تومان از محل 100 درصد مانده سپردههای قرضالحسنه و بخشی از سپردههای جاری بر اساس توان خود تسهیلات پرداخت کنند.
این در حالی است که در لایحه بودجه 1401 سقفی برای وامهای تکلیفی مشخص نشده بود و بانکها مکلف بودند که 100 درصد از مانده سپردههای قرضالحسنه و 50 درصد از سپردههای جاری خود را وام دهند.
دست زوجها از وام کوتاهتر میشود
تعیین سقف 200 هزار میلیارد تومانی برای وامهای تکلیفی در کنار افزایش مبلغ وام ازدواج به این معنا است که در سال 1402 تعداد زوجهایی کمتری به این وام دست خواهند یافت.
این در حالی است که در سال جاری نیز بسیاری از زوجهای واجد شرایط دریافت وام ازدواج، موفق نشدند این وام را دریافت کنند و افزایش این موضوع در سال آینده میتواند باعث افزایش نارضایتیها در سال آینده شود.