برخی شنیدهها حاکی از آن است که بازارساز تمایل دارد میزان مداخله خود در بازار آزاد را افزایش دهد. این خبر میتواند بیانگر تغییر فاز بازار و افت نرخ ارز باشد.
به گزارش بنکر (Banker)، به عقیده برخی از کارشناسان سیگنالهایی در رابطه با تبادل پیام ایران و آمریکا در عمان میتواند عامل کاهشی در بازار باشد.
برخی از فعالان بازار، سفر روز دوشنبه وزیر امور خارجه این کشور به تهران را در راستای همین مسوولیت میدانند.
باقری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: «با عمان در موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی و همچنین موضوع غزه و نسلکشی صهیونیستها بهطور مفصل صحبت کردیم.»
فعالان بازار مناقشات منطقهای را از جمله مسائل مورد بحث میان ایران و دولتهای غربی میدانند و در نتیجه معتقدند که ایجاد تغییر و تحول در جریان این درگیریها متعاقبا روی انتظارات فعلان بازار نیز تاثیر میگذارد.
در روزهای گذشته که نرخ ارز روندی افزایشی به خود گرفت برخی از کارشناسان از احتمال جهتگیری منفی آژانس انرژی اتمی نسبت به پرونده هستهای ایران سخن به میان میآوردند.
اما اکنون بهنظر میرسد احتمال تداوم مذاکره با غرب توانسته بخشی از انتظارات را مثبت کند.
طبق گزارش دنیای اقتصاد، البته در کنار این امر برخی از فعلان بازار از تمایل بانک مرکزی به کنترل معاملات غیررسمی نیز سخن میگفتند.
افزایش حجم عرضه ارز در بازارهای هرات و سلیمانیه
بررسی تحرکات بازارساز نشان میدهد که حجم عرضه ارز در بازارهای هرات و سلیمانیه در هفتههای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
سیگنالهای منتشر شده از مقامات این نهاد نیز حاکی از تداوم یافتن این حمایتها است.
در مجموع میتوان گفت که حمایت بانک مرکزی از ریال درکنار برخی سیگنالهای سیاسی سبب شده تا نرخ ارز در روز گذشته روند کاهشی به خود بگیرد.
روز گذشته هر برگ اسکناس دلار آزاد با فاصله گرفتن از سطوح قیمتی 59 هزار تومانی در رقم 58 هزار و 300 تومان معامله شد.
همچنین با افت نرخ دلار آزاد، قیمت سکه طلا طرح جدید نیز 400 هزار تومان افت کرد و این شاخص طلایی در رقم 40 میلیون و 600 هزار تومان معامله شد.