به گزارش (Banker)، با این حال، روز شنبه، دلار در مسیر برگشت و صعود قرار گرفت تا کمی انتظارات نزولی تعدیل شود. در بیست و چهارمین روز مهرماه، اسکناس آمریکایی ساعت ۳ بعدازظهر با قیمت ۲۷ هزار و ۲۵۰ تومان به فروش رفت که ۱۸۰ تومان بالاتر از روز پنجشنبه بود. به گفته فعالان، دو عامل در افزایش قیمت دلار نقش داشت.
نخستین عامل، عدم اعلام زمان شروع مذاکرات هستهای بود. برخی از معاملهگران انتظار داشتند که پس از مذاکرات ایران با یکی از نمایندگان اتحادیه اروپا، شرایط مذاکرات احتمالی آتی به صورت شفاف اعلام شود.
با این حال، پس از دیدار انریکه مورا با مقامات ایرانی عنوان شد که قرار است مذاکرات در بروکسل ادامه پیدا کند. بازار در هفتههای اخیر به دلیل احتمال شروع دوباره مذاکرات هستهای و لغو تحریمها در مسیر نزولی قرار گرفت. در این شرایط، برخی معاملهگران انتظار دارند که هر چقدر مذاکرات به تاخیر بیفتد، بخشی از خریداران به بازار برگردند.
برخی معاملهگران نیز باور داشتند انتشار یک جدول در فضای مجازی و جوسازی پیرامون آن، زمینهساز افزایش خریدها در بازار ارز شد. این جدول که به سازمان برنامه و بودجه نسبت داده شد، عنوان میکرد که در شرایط تحریم، افزایش قیمت دلار ادامهدار خواهد بود و حتی نرخ ارز در دو سال بعد ممکن است به نزدیک ۵۰ هزار تومان برسد.
البته سازمان برنامه اصالت وجود چنین جدولی را تکذیب کرد، ولی در بازار مورد توجه قرار گرفت. در این میان، اکثر فعالان اعتقاد داشتند که بازار ارز نسبت به احکام صادر شده برای رئیس پیشین بانک مرکزی و برخی از همکاران او، واکنش خاصی نداشت، هر چند برخی معاملهگران عنوان میکردند که چنین اتفاقاتی ممکن است دست بازارساز را برای مداخله فعالانه در معاملات کوتاه کند.
این در حالی است که گفته میشد دیروز نیز عرضه قابل توجهی در بازار صورت گرفته است و همین عامل موجب شد دلار در زمان برگشت خریداران با نوسان خاصی مواجه نشود. دیروز گفته میشد که صرافیهای بانکی قیمت فروش دلار را بالا نیاوردند. به عنوان مثال، در سایت صرافی شهر، قیمت دلار مشابه روز پنجشنبه ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان تعیین شد. افزایش قیمت دلار در روز شنبه موجب شد سکه امامی نیز در جاده صعودی قرار بگیرد.
فلز گرانبهای داخلی در نخستین روز هفته، ۷۰هزار تومان رشد کرد و به بهای ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. برگشت فلز گرانبهای داخلی به محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای بازیگران بازار اهمیت زیادی داشت. از نگاه آنها برگشت سکه به مرز یاد شده نشاندهنده کاهش قدرت کاهشیهای بازار است.
سکه در هفته گذشته با از دست دادن محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی با فشار سنگین فروش مواجه شد و حتی تا محدوده ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان پایین رفت. از نگاه برخی معاملهگران محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی مقاومتی است که سکه در صورت عبور از آن حتی میتواند به بالای مرز ۱۲ میلیون تومان برود.