عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس گفت: پیش از این شاهد استقراض دولتها از بانک مرکزی بودیم که این مسئله باعث افزایش پایه پولی و در نتیجه افزایش تورم در کشور میشد که در قانون بانک مرکزی جلوی این مسائل گرفته میشود.
به گزارش بنکر (Banker)، قادری خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در قانون تصویب شده برای برخورد با تخلفات نقش عملی دارد نه نظارتی؛ ضمن اینکه خود میتواند مستقیما با تخلفات برخورد کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس ادامه داد: استقلال بانک مرکزی ثمرات مثبت زیادی دارد که یکی از آنها جلوگیری از استقراض دولتها و باز شدن دست بانک مرکزی برای برخورد با بانکهای متخلف است.
قادری درباره اهمیت استقلال بانک مرکزی در استفاده از ابزارها و اتخاذ سیاستهای راهبردی بخصوص برای کاهش نرخ تورم گفت: با توجه به اینکه یکی از مهمترین دغدغههای اقتصاد ایران و مطالبات مردم کاهش نرخ تورم است و بانک مرکزی در این حوزه مسئولیت قابل توجهی دارد انتظار میرود مستقل شدن بانک مرکزی در حیطه وظایف خود کمک شایان توجهی به تحقق خواسته مردم در کاهش نرخ تورم کند.
وی یادآور شد: در صورت استقلال همه جانبه بانک مرکزی مدیران این نهاد مالی و پولی میتوانند با اتخاذ تصمیمات و سیاستهای درست مانع هر گونه بیانضباطی در نظام بانکی کشور شوند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در پایان هم خاطر نشان کرد: استقلال بانک مرکزی از این جهت حائز اهمیت است چرا که مدیران بانک مرکزی با اتخاذ سیاستهای درست و برخورد با بانکهای زیان ده میتوانند مانع رشد ناترازی بانکها شوند تا زمینه برای بهبود عملکرد بانکها که در اقتصاد کشور بسیار تاثیر گذارند فراهم شود.