به گزارش بنکر (Banker)، این روند آرام آرام ادامه پیدا کرد و در نهایت دلار در آبان ماه به کمترین قیمت خود یعنی ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. فعالان بازار ارز امسال به پیشواز سال نو میلادی رفتند و تلاطم دلار به مناسبت کریسمس، در نیمه دوم آذرماه رقم خورد که باعث شد دلار تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش قیمت پیدا کند. هرچند این روند همزمان با سهمیهبندی بنزین و از ابتدای آذرماه آغاز شده بود. قله ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومانی چندان در بازار پایدار نبود و دلار زمستان ۹۸ را با نرخ ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز کرد. حالا در ۱۰ روزی که از آغاز زمستان گذشته، دلار روی همین نرخ باقی مانده و تغییر چندانی پیدا نکرده است.
بررسی روند قیمت دلار در زمستان سالهای گذشته نشان میدهد عموما روزهای اول دی با افزایش نسبی قیمت به مناسبت آغاز سال نو میلادی روبرو هستیم. اتفاقی که امسال در اواخر آذر افتاد و باعث شد دیماه با آرامش کار خود را شروع کند. عموما دیماه و بهمنماه دلار در بازار ارز روند آرام، اما رو به افزایش را در پیش گرفته و در اسفندماه شرایط نامعلومی دارد. در برخی سالها بازار ارز اسفند افزایشی و در برخی دیگر شاهد سقوط قیمت دلار در اسفندماه بودیم.
تلاطم ارزی قبلی در سالهای ۹۰ و ۹۱ که نهایتا در سال ۹۲ خنثی شد، تفاوتهای زیادی با تلاطم ارزی پارسال دارد. آن زمان دلار به طرز عجیبی از نیمه دوم بهمن آرام گرفت و نوسانات بازار ارز به کلی ناپدید شد، اما نوسانات ارزی سال ۹۷ همچنان ادامه دارد و شاهد بالا و پایین شدن قیمت دلار هستیم. هرچند این نوسانات دیگر مثل گذشته نیست، اما نمیتوان گفت: به کلی وارد روند آرام شدهایم. برای همین نمیتواند روند زمستان ۹۸ را با زمستان ۹۲ مقایسه کرد. با این حال بررسی رفتار دلار در آخرین فصل سالهای گذشته نشان میدهد دلار روزهای آرامتری نسبت به پاییز در پیش دارد.