معاون سابق امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، بیان کرد: در سالهای گذشته، دولتها اقدامات قابل توجهی را برای اصلاح نظام بانکی، به ویژه از ابتدای دهه 90 که مشکلات بانکی به وضوح نمایان شد، انجام دادهاند.
به گزارش بنکر (Banker)، محمدجواد شریفزاده اشاره کرد که در بازه زمانی 92 تا 96، تعدادی از مؤسسات غیرمجاز مشخص شدند و برخی از آنها منحل و برخی دیگر تحت نظارت نهادهای مربوطه ساماندهی شدند.
شریفزاده افزود: بین سالهای 97 تا 1400، اقداماتی از جمله ساماندهی بانکهای نظامی و ادغام آنها با بانک سپه و همچنین صدور مجوز از شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای تعیین تکلیف سه مؤسسه به منظور اصلاح نظام بانکی صورت گرفت.
او به تعیین تکلیف مؤسسه نور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این تجربه بهگونهای طراحی شد که با استانداردهای جهانی نزدیکتر باشد و ناترازی این مؤسسه به بانک ملی منتقل نشد.
معاون سابق وزارت امور اقتصادی و دارایی در ادامه خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته تلاشهایی صورت گرفت تا وضعیت بانکهای دولتی با مشکلات بهبودی یابدو در بودجههای 1401 و 1402 اعتباراتی برای افزایش سرمایه بانکهای دولتی پیشبینی شد.
او درباره بودجه 1403 اظهار کرد: متأسفانه تنها ارقام ناچیزی برای بانک کشاورزی و 100 همت برای بانک مسکن در نظر گرفته شده است.
به گفته شریفزاده، به طور متوسط در سه سال اخیر، نسبت کفایت سرمایه بانکهای تحت کنترل دولت 3.14 واحد درصد افزایش یافته است.