بعضیها برای اندک پولی که به دست میارن، کلی زحمت میکشن و بعضی دیگه برای کلی ثروت که یک شبه به ارث میبرن، اندک زحمتی هم نکشیدهان! مثل استوارت والتون که بزرگترین زنجیره فروشگاههای خردهفروشی جهان رو از پدرش به ارث برد، بدون اینکه براشون عرق ریخته باشه.
۱.خانواده والتون
تاجر بزرگ آمریکایی ساموئل مور والتون (Samuel Moore Walton)، در سال 1992 درگذشت. بعد از او، پسر بزرگش، ساموئل رابسون والتون (Samuel Robson Walton) به ریاست هیئتمدیره انتخاب شد و ثروت پدر رو به ارث برد.
بنابر آمارهای موجود، خانواده والتون ثروتمندترین خانوادههای جهان هستن و هزاران فروشگاه والمارت در سرتاسر دنیا متعلق به اونهاست. ثروت خانوادگی والتونها بیش از 190میلیارد دلار برآورد شده. مقر اصلی این ابرشرکت هم در شهر بنتونویل، ایالت آرکانزاس است.
۲. خانواده کوک
خانواده کوک با 99میلیارد دلار ثروت، ثروتمندان بعدی این فهرست هستن. فردریک چیس کوک (Fred Chase Koch) در سال ۱۹۶۷ فوت کرد و ثروت هنگفتی رو در قالب صنایع کوک، برای دیوید، چارلز، ویلیام و فردریک بهجا گذاشت.
این ثروت اونقدر بزرگ بود که چهار پسر خانواده کوک بر سر مدیریت اون با هم درگیر شدن. در نهایت ویلیام و فردریک شرکت رو رها کردن، و دیوید و چارلز کنترل اون رو به دست گرفتن. البته دیوید هم چند سال قبل از فوتش در سال ۲۰۱۹، تصمیم گرفت بهخاطر وضعیت سلامتی، شرکت رو ترک کنه.
۳. خانواده مارس
فرانکلین کلارنس مارس (Franklin Clarence Mars) در سال ۱۹۳۴ فوت کرد و مارس اینکورپوریتد به پسر بزرگش، فارست مارس (Forrest Mars, Jr.) رسید. جالب بدونید خانواده مارس علاقه چندانی به گرفتن عکس ندارن!
مارس اینکورپوریتد (Mars, Incorporated) یکی از بزرگترین شرکتهای تولید شیرینی در دنیاست که انواع فرآوردههای قندی، مواد غذایی و غذای حیوانات خانگی رو در بازارهای جهانی عرضه میکنه و با سرمایهای حدود ۹۰میلیارد دلار، از بزرگترین بازیگران این صنعت به حساب میاد.
۴. خانوادههای دی مویوس، ون دام، و دی اسپولبرک
خانوادههای دی مویوس (De Mevius)، ون دام (Van Damme) و دی اسپولبرک (De Spoelberch) در قرن چهاردهم میلادی ریشه دارن و کارخونه نوشیدنیسازی اونها، با حدود ۵۵میلیارد دلار سرمایه، یکی از بزرگترین امپراتوریهای خانوادگی در دنیاست.
۵. خانواده دوماس
ژان لوئیس دوماس (Jean-Louis Dumas)، از نوادگان تیهری ارمس (Thierry Hermes) بود که سال ۱۸۳۷ شرکت مد و فشن ارمس (Hermes) را به راه انداخته بود. ژان لوئیس سال ۲۰۱۰ فوت کرد و حالا هم مدیریت این شرکت ۵۰میلیارد دلاری بر عهده اکسل دوماس (Axel Dumas) است.
۶. خانواده ورتایمر
پیرورتایمر (Pierre Wertheimer) و پل ورتایمر(Paul Wertheimer) در سال ۱۹۱۷ شرکت لوازم آرایشی بورژو (Bourjois) رو از پدرشون به ارث بردن تا در رتبه ششم این فهرست قرار بگیرن. ارنست ورتایمر (Ernest Wertheimer)مهاجری اهل منطقه تاریخی آلزاس بود.
۷. خانواده امبانی
دیروبهائیامبانی (Dhirubhai Ambani) کارآفرین بزرگ هندی و مؤسس ریلاینس اینداستریز لیمیتد (Reliance Industries Limited) سال ۲۰۰۲ فوت کرد و با توجه به اینکه وصیتنامهای هم ننوشته بود، همه ثروتش، معادل حدود ۴۴میلیارد دلار، به موکش و آنیل آمبانی رسید.
جالب اینجاست که این دو پسر بر سر ارثیه با هم دعوا کردن، اما در نهایت مادر خانواده مسئله رو حل کرد. او ریاست شرکت پالایشنفت رو به موکش داد و امپراتوری رسانهها، خدمات مالی، مانند ابزارهای انتقال وجه اینترنتی و زیرساختها هم به آنیل رسید. موکش آمبانی عمارتی 27 طبقه داره که گرانترین خانه شخصی دنیاست!
۸. خانواده کواندت
اشتفان کواندت (Stefan Quandt) و زوزانهکلاتن (Susanne Klatten) دو فرزند هربرت کواندت (Herbert Quandt) فقید هستند که تقریبا ۵۰درصد سهام شرکت بزرگ خودروسازی بیامدابلیو (BMW) رو در اختیار دارن.
۹. خانوادههایمکمیلان و کارگیل
فرزندان خانوادههای مکمیلان (Macmillan) و کارگیل (Cargill) هم شرکتی رو از پدرانشون به ارث بردن که در حوزه غلات کار میکنه و با سرمایهای حدود ۴۲میلیارد دلار، بزرگترین نهاد خصوصی در ایالات متحده به حساب میاد.
۱۰. خانوادههای فون باومباخ و بوئرینگر
رتبه دهم هنگفتترین ارثیهها هم به خانوادههای فون باومباخ (Von Baumbach) و بوئرینگر (Boehringer) میرسه که شرکت داروسازی بزرگی رو با سرمایهای حدود ۴۲میلیارد دلار در اختیار دارن که از بازیگران تأثیرگذار این صنعت در دنیاست.
در این نوشته، به ۱۰ ارثیه هنگفت و غیرقابلشمارشی پرداختیم که از پدران به پسران رسیده و کوچکترین زحمتی، در حد خرید شارژ هم برای اندوختن اونها، حداقل از طرف پسران کشیده نشده! شما هم دوست دارید جزو این فهرست باشید یا نه؟!