به گزارش بنکر (Banker)، اسحاق جهانگیری در جمع مدیران ارشد شبکه بانکی افزود: دو گروه پول بانک را برنمی گردانند گروه اول تولیدکنندگانی که در شرایطی مانند تحریمها با مشکلات متعددی مواجه شدند که باید به این دسته کمک کرد، اما با کسانی که از تسهیلات بانکی استفادههای لازم را کردند، اما برای بازگرداندن پول بانک مقاومت و گردن کلفتی میکنند باید برخورد کرد.
وی اضافه کرد: کسی که تسهیلاتی را از بانک اخذ میکند باید پول بانک را برگرداند و نباید از موضع گردن کلفتی وارد شود.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین در این بین گفت: تا علیه دسته بدهکاران گردن کلفت اقدام میکنیم از چند جا نامه میزنند که فلانی تولیدکننده است و با او مدارا کنید.
همتی ریس کل بانک مرکزی خطاب به معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه زور این گردن کلفتها از ما بیشتر است گفت: البته در این مدت با همکاری مجموعهها و نهادهای مختلف توانستیم طلب نظام بانکی را از یک سری از بدهکاران بزرگ وصول کنیم.
ادغام بانکهای نیروهای مسلح کاری بزرگ و بی سابقه در کشور بود
معاون اول رییس جمهور گفت: ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه به عنوان کاری بزرگ و پراهمیت و با این حجم از نیروی انسانی و میزان سپرده و دارایی در کشور بی سابقه است.
اسحاق جهانگیری در نشست مدیران ارشد بانکی افزود: مدیریت بسیار خوبی در اجرای برنامه ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه صورت گرفت و امیدوارم با حمایتهای بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک سپه پس از این ادغام بتواند عملکرد موفقی داشته باشد.
وی همچنین از ستاد کل نیروهای مسلح بخاطر همراهی و همکاری در ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه قدردانی کرد و افزود: همراهی و همکاری نیروهای مسلح با این ادغام قابل تقدیر است و پس از موافقت فرمانده کل قوا، فرایند اجرای این برنامه مهم به نحو مطلوبی انجام شد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه بانک سپه باید خدمات مطلوبی به نیروهای مسلح ارائه دهد، اضافه کرد: نیروهای مسلح نباید احساس کنند که با ادغام بانکها و موسسات وابسته آنها در بانک سپه، نقصان و کاستی در ارائه خدمات به آنها ایجاد شده است ضمن اینکه لازم است ارائه خدمات به گونهای باشد که کارکنان نیروهای مسلح از این کار پراهمیت رضایت داشته باشند.
نقش پررنگ نظام بانکی در اجرای طرح های بزرگ کشور
معاون اول رئیس جمهور گفت: نظام بانکی نقش پررنگی در اجرای طرحهای بزرگ از جمله طرحهای بزرگ اقتصادی در کشور داشته است.
اسحاق جهانگیری در نشست مدیران ارشد بانکی افزود: مجموعه نظام بانکی همواره باید اقتصاد کشور را رصد کند که چه اتفاقاتی خواهد افتاد تا برای آن راهکارهای اجرایی تعریف کند.
وی اضافه کرد: با برنامهای که در سال ۹۲ تعریف کردیم بنا بود طرحهای بزرگ کشور از بازار سرمایه و طرحهای کوچک و نیز سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از طریق نظام بانکی تامین مالی شود، اما برای آن که بازار سرمایه به نقطهای برسد که تامین مالی اقتصاد را به دوش گیرد زمان زیادی نیاز است اگر چه امسال حرکتهای خوبی اتفاق افتاد.
جهانگیری با بیان این که اقتصاد ایران با بیماری مزمن و قدیمی دولتی بودن و اتکاء به درآمدهای نفتی روبه روست گفت: چهل سال از اقتصاد غیرنفتی میگوییم، اما هر زمان که نفت را حذف کردیم اقتصاد دچار مشکل شد، همچنین هر چه گفتیم دولت از اقتصاد بیرون بیاید این امر کمتر محقق شده است.
وی با بیان این که عدهای با خصوصی سازی و این که بخش خصوصی بتواند کارهای بزرگ انجام دهد مخالف هستند، افزود: براساس اصل ۴۴ قانون اساسی باید خصوصی سازی صورت میگرفت، اما در مواردی واگذاری طرحهای بزرگ از جمله فولاد براساس این اصل به بخش خصوصی، شدنی نبود که مقام معظم رهبری گره موجود را باز کردند و فرمودند بخش خصوصی میتواند همه این کارها را داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: اقتصاد کشور همواره نیاز داشته که افراد شجاع، پای کار و دانش بیایند و برای اقتصاد کشور تصمیم گیری کنند و اقتصاد کشور را از این وضع بیرون بیاورند.
وی با اشاره به تحریمهای وضع شده علیه کشور از جمله بانک مرکزی در سال ۸۹ تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل افزود: تحریمهایی که اکنون وجود دارد فراتر از آن تحریم هاست و آمریکا و شخص ترامپ با تمام قدرت ایستادند که اقتصاد ایران را متلاشی کنند در این بین دیگر اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هم نتوانستند حتی به یک تعهد اقتصادی عمل کنند.
اسحاق جهانگیری اضافه کرد: شرایط دیگری از اواخر سال گذشته به نام شرایط کرونایی بر اقتصاد کشور حاکم شده که همراه با تبعات منفی برای اقتصادهای بزرگ دنیا، اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار داده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که عدهای با اقداماتی که در داخل انجام میدهند میخواهند بر نگرانی مردم در آینده بیافزایند گفت: ما از دو منظر ملی و علاقه مندی به کشور و مردم، مسئولیت داریم کشور و مردم را از این شرایط سخت عبور دهیم و نمیتوانیم به علت ترس از فلان آقا از مسئولیت خود شانه خالی کنیم.
وی افزود: در شرایط فعلی مهمترین اقدام این است که حس دولتداری را در مردم تقویت کنیم، زیرا برخیها تضعیف حس دولتداری دنبال میکنند.
جهانگیری گفت: عدهای فکر میکنند اگر بگویند دولت ضعیف است مردم به آنها روی میآورند و آنها را خوب میپندارند در حالی که این طور نیست و باید گفت مردم از شما عبور کرده اند.
وی ادامه داد: انتخاباتی در آمریکا برگزار شده و یک فرد زورگو که بهترین انسان ما را شهید کرده کنار رفته است مردم از این بابت و این که ممکن است تحریمها از بین برود خوشحال هستند، اما عدهای از این که دیدگاه مردم به آینده مثبتتر شود و قیمتها از جمله قیمت ارز کاهش یابد به فکر فرو میروند و میگویند شاید این موضوع به نفع فلان گروه بشود، عدهای هم دلار گران خریداری کرده اند و اکنون قیمتها ارزان شده که باید گفت اقتصاد همین است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که ایران کشور توانمند و ثروتمندی است که با این توانمندی میتوان آن را از این پیچیدگی اقتصادی عبور داد گفت: در این شرایط سخت مردم را درگیر تسویه حسابهای سیاسی قرار ندهیم، زیرا این ظلم است در شرایطی که مردم در سختی هستند مسئولان از هر فرصتی علیه دیگری استفاده کنند.
وی با اشاره به این که مسائل اقتصادی کشور با ساده سازی و سوزاندن فرصتها قابل حل نیست افزود: این که رهبری فرمودند با سه اصل عزت، حکمت و مصلحت امورات کشور را پیش ببرید اگر این سه اصل برای حل مشکلات به کار گرفته نشود پس کی میخواهد به کار ما بیاید؟
جهانگیری گفت: این که رهبری معظم انقلاب مکرر میفرمایند که به دولت کمک شود تا مسائل مردم را حل کنند آیا شرایط سخت تری هم وجود دارد؟ عدهای این سخنان رهبری را با کلمات دیگری ترکیب و مقاصد دیگری را دنبال میکنند و فکر میکنند ما متوجه نمیشویم، شما نمیتوانید حافظه مردم را پاک کنید.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دردهای مردم جزء با تفاهم و انسجام قابل درمان نیست بنابراین باید به تیم اقتصادی دولت کمک کرد.
وی ادامه داد: فکر میکنم اقتصاد کشور مسیر بهتری را برای رشد پیدا کرده است، اما چه تحریم بماند و یا برداشته شود دو موضوع اقتصاد مقاومتی و جهش تولید از دستور کار ما خارج نمیشود.
جهانگیری گفت: اقتصاد مقاومتی مجموعه سیاستهای مدبرانه اقتصاد برای حل مشکلات کشور است به طور نمونه در سال ۹۲ شش میلیون گندم وارد میشد، اما اکنون به اندازه ذخایر یک سال گشور گندم داریم و نیاز به واردات هم نداریم اگر هم وارداتی انجام میشود برای افزایش ذخایر است.
وی با اشاره به از دست رفتن ۸۰۰ هزار شغل در بخش خدمات افزود: برای حمایت از خدمات باید طرح ویژهای تهیه شود تا نگرانی در این حوزه کاهش یابد.