مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران اعلام کرد که با ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری، شهروندان با هر سطح توان مالی میتوانند در طرحهای سرمایهگذاری شهری مشارکت کنند.
به گزارش بنکر (Banker)، بسیاری از شهروندان ممکن است بپرسند آیا با سرمایه ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان میتوان در پروژههای سرمایهگذاری مشارکت کرد یا خیر.
این نگرانی که برای سرمایهگذاری در پروژههای شهری به میزان بالایی از سرمایه نیاز است، دیگر چندان محل نقض نیست. امروز، این امکان برای تهرانیها فراهمشده تا بتوانند در توسعه شهری سهمی داشته باشند.
نوید خاصهباف گفت: ما با استفاده از ابزارهای مالی نوین، از جمله صندوقهای سرمایهگذاری و نوع خاصی از اوراق مشارکت، اقدام به جذب سرمایههای شهروندان و توسعه زیرساختهای شهری کردهایم و امیدواریم که در این مسیر به نتایج خوبی دست یابیم.
وی افزود: ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری مانند صندوق املاک و مستغلات و صندوق زمین و ساختمان این امکان را فراهم میآورد که هر فرد با هر سطح مالی بتواند در طرحهای سرمایهگذاری مشارکت داشته باشد.
خاصهباف با توضیح سازوکار مشارکت مردم در این طرحها گفت: به عنوان مثال، برای یک پروژه بزرگ در شهر که به ۳ همت سرمایهگذاری نیاز دارد، اگر ابعاد اقتصادی آن در چارچوب صندوقهای املاک و مستغلات یا صندوق زمین و ساختمان سازماندهی شود و متناسب با آن اوراق منتشر کنیم.
وی همچنین بیان کرد شهروندان میتوانند سرمایههای خرد خود را به جای سرمایهگذاری در حوزههای غیرمولدی مانند طلا و ارز، به مسکن اختصاص دهند.
این اقدام نه تنها به حفظ ارزش سرمایه کمک میکند، بلکه شهروندان را به سوی مالکیت داراییهای مولد سوق میدهد و از این طریق به تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن کمک میکند.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران به تفویض اختیار در خصوص پروژههای زیر ۵۰۰ میلیارد تومان به مناطق اشاره کرد و گفت: «با انجام این کار، روند تصمیمگیری برای پروژههای کوچک تسهیل شده است.
در انتها، خاصهباف از تلاشهای سازمان برای آموزش مبانی سرمایهگذاری و تولید ثروت به پرسنل و مناطق شهرداری به عنوان بخشی از اقدامات ساختاری «جراحی اساسی در سازمان سرمایهگذاری» یاد کرد و گفت که انتظار میرود تا پایان سال حدود ۸۰ همت سرمایهگذاری برای پروژههای شهری جذب شود.