بانکها از اعطای وام خودداری میکنند و اعلام میدارند که خط اعتباری مشخصی برای تسهیلات تعریف نشده است. انباشت بدهیهای زیاد بانکها باعث شده است که توانایی آنها برای پرداخت تسهیلات کاهش یابد.
به گزارش بنکر (Banker)، در این راستا، مجلس در تلاش است تا سازوکاری را طراحی کند که به تسویه بدهیهای انباشته بانکها کمک کند. یکی از راهکارهای مطرح شده برای این منظور، انتشار اوراق بدهی است.
بانکها در ارائه تسهیلات با چالش مواجه شدهاند
هادی محمدپور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره عدم ارائه تسهیلات از سوی بانکها و مشکلات ناشی از آن برای مردم اظهار داشت: انباشت بدهیهای بانکها آنقدر افزایش یافته است که در ارائه تسهیلات با مشكلات جدی روبرو شدهاند.
وی با اشاره به جلسه شورای بانکهای کشور که گزارشی در خصوص عملکرد بانکها در آن ارائه شده بود، خاطرنشان کرد: در این جلسه آمار و ارقام قابل توجهی مطرح شد و خود بانکها از این گزارش رضایت داشتند. اما من در آن جلسه اعلام کردم که آنچه در سطح جامعه مشاهده میشود، متفاوت است.
این عضو کمیسیون اقتصادی به نارضایتیهای عمومی از عملکرد بانکها اشاره کرده و گفت: بانکها از اعطای وام معذور هستند و اعلام میکنند که خط اعتباری مشخصی وجود ندارد.
بانکها نتوانستهاند به تعهدات خود عمل کنند
حتی در مواردی که خط اعتباری تعریف شده است، بسیاری از بانکها به تعهدات خود عمل نمیکنند یا اجرای این تعهدات به کندی پیش میرود که این موضوع نارضایتیهایی را به همراه دارد.
اقدامات مجلس برای بهبود روند ارائه تسهیلات بانکی
محمدپور در مورد اقدامات مجلس برای حل مشکل ارائه تسهیلات از سوی بانکها تصریح کرد: یکی از اولویتهای مجلس، بحث تسویه بدهی بانکها است و دولت نیز پیشنهاداتی در این زمینه ارائه داده است تا سازوکاری تعیین شود که بدهی انباشته بانکها تسویه گردد و بدین ترتیب آنها متعهد به ارائه تسهیلات و عملیاتی کردن خطوط اعتباری شوند.
او همچنین در مورد راهکارهای احتمالی مجلس برای حل مشکل بدهی بانکها افزود: هنوز این سازوکار بهطور کامل مشخص نیست، اما یکی از گزینهها میتواند انتشار اوراق بدهی باشد.