به گزارش بنکر (Banker)، در ایستگاه روز آخر هفته، فلز گرانبهای داخلی ۲۰۰ هزار تومان گران شد و روی مرز مهم ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار گرفت. فلز گرانبهای داخلی پنجشنبه دو هفته پیش ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت داشت و با صعود کانالی هفته دوم خرداد، نزدیک به ۱۰درصد رشد کرد. این میزان رشد در شرایطی رخ داد که دو هفته پیش ۹/ ۵ درصد کاهش قیمت را به ثبت رسانده بود. بازدهی نیم سکه نیز در هفته گذشته تقریبا مشابه با سکه تمام بود و ربع سکه نیز ۲/ ۸ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. با وجود رشدهای بالا در بازار سکه، سهم رشد طلا در بازار داخلی بیشتر بود. گرم طلای ۱۸ عیار که پنجشنبه دو هفته پیش ۹۵۴ هزار تومان قیمت داشت، روز پنجشنبه روی عدد یک میلیون و ۸۰ هزار تومان به کار خود پایان داد: بیش از ۱۳ درصد رشد طی یک هفته.
به گفته فعالان، جدا از رشد قیمت دلار و طلای جهانی که در افزایش قیمت گرم طلا و انواع سکه اثرگذار بود، نزدیک شدن به اعیاد قربان و غدیر، کمی موجب شده است که تقاضا برای خرید طلا و جواهرات بیشتر شود. از نگاه آنها همین اتفاق کمی در رشد قیمت طلای ۱۸ عیار بیشتر از سایر سکهها اثرگذار بوده است. به گفته عدهای از بازیگران بازار طلا، درست است که به دلیل شرایط ویروس کرونا، امکان برگزاری مراسمهای عروسی و… وجود ندارد، ولی بهصورت خصوصی افراد در این اعیاد بیشتر به هم طلا هدیه میدهند و مراسمهای کوچکی را برگزار میکنند. در کنار این، در شرایط کنونی بسیاری از خانوارها دیگر توانایی خرید سکه امامی را ندارند و ترجیح میدهند از طلاهای کم وزن برای هدیه دادن استفاده کنند. در واقع درست است که میزان تقاضای مصرفی در مجموع در سال ۹۹ کاهش پیدا کرده و این از گفته بسیاری از فعالان هم مشخص است، ولی بهصورت موقت در مردادماه، کمی بالاتر رفته است. همین عامل باعث شده است که طلا نسبت به سایر انواع سکه رشد بیشتری را تجربه کند.
در این میان، عدهای هم عنوان میکردند که دو هفته پیش گرم طلا نسبت به انواع سکه افت بیشتری را تجربه کرد و همین موضوع باعث شد در هفته گذشته تلاش بیشتری برای رشد کند. جدا از این آنها، میگویند که زیر مرز یک میلیون تومانی خرید طلا توسط سرمایهگذاران بیشتر شد و این موضوع یعنی خرید در کف قیمتی، هم در رشد قیمتی طلا موثر بود.