بنابراین اصلاح این رویه ضروری بود. آنچه اکنون اهمیت دارد زمان و نحوه اجرای این طرح است. همچنین از دیگر نکات قابل تأمل، اجرای طرح همراه با آرامش و توأم با ثبات در اجرا است. ضرورت دارد که دولت سیزدهم به محض احراز شرایط مساعد بتدریج و به دور از وارد آمدن شوک به فضای جامعه طرح را اجرایی کند.
پیشنهاد میشود دولت این طرح را در سال آینده پس از آمادگی افکار عمومی اجرا کند. امیدواریم با حذف ارز رانتزا آثار زیانبار آن از فضای اقتصاد رخت بربندد. البته از ذکر این نکته نیز نباید غافل ماند که اصلاح این سیاست قطعاً منافع عدهای را به خطر میاندازد و آنها تلاش میکنند با سروصدا فضای روانی جامعه را متشنج کنند.
بدون شک آنها ناراحتند چون سود و رانت آنها از بین رفته است! به همین دلیل توصیه میشود که رئیس جمهور با مردم سخن بگوید و فضای کشور را برای اجرای این مصوبه آرام کند. این اقدام کمک میکند افرادی که درصدد ایجاد تنش هستند به اهداف خود نرسند.
همچنین پیشنهاد میشود متولیان اجرای طرح، متناسب با نرخ جدید ارز کالاها و خدمات را به شیوه صحیح و بهینهای در بازار عرضه کنند تا هم از منظر قیمتگذاری و هم شیوه توزیع مردم برای تأمین کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز خود دچار مشکل نشوند.
در رابطه با مصوبه مجلس شورای اسلامی هم باید گفت قیودی وجود دارد که کمک میکند آثار منفی احتمالی حذف ارز ترجیحی کاسته شود.
غلامرضا مصباحی مقدم/عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام