به گزارش بنکر (Banker)، علی پاک باخته گان زنجانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به رقم بالای معاملات رمزارزها، نباید از این بازار جدید غافل بمانیم، میتوان گفت از بازار یک و نیم تریلیون دلاری رمزارزها، بیت کوین به تنهایی ۵۷ درصد از بازار را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: میزان استخراج سالیانه رمزارزها در دنیا ۱۵ میلیارد دلار و در ایران، ۱.۱ میلیارد دلار (در شرایط غیررسمی فعلی) است.
وی ادامه داد: در حال حاضر از حدود ۳۲۴ هزار بیتکوین استخراجی سالانه دنیا ۱۹۵۰۰ بیتکوین به صورت غیررسمی در ایران استخراج میشود و بهتر آن است با بررسی جوانب و فرصتهای این تکنولوژی و فناوری جدید بتوان بهره لازم را کسب کرد.
رئیس هیئت مدیره خانه بلاکچین ایران در عین حال بیان کرد: متاسفانه به دلیل فقدان مقررات و عدم وجود بازار سازمان یافته، عموم مردم به دلیل عدم بهره مندی از دانش لازم در خرید امن رمزارزهای با قابلیت اتکای بیشتر و همچنین عدم دسترسی به صرافی و فروشندگان دارای مسئولیت داخلی، با انجام خریدهای اینترنتی دچار خسارت و یا حتی بطور ناخواسته درگیر جرایم پولشویی میشوند، از این حیث لازم است ضمن تعیین متولی، به ساماندهی این تقاضاها پرداخته شود.
رئیس هیئت مدیره خانه بلاکچین ایران، برضرورت فرهنگسازی و آموزش علاقه مندان و حتی مسئولان از این حوزه تاکید کرد.
وی با اشاره به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی مبنی راهاندازی رمزارز ملی در آیندهای نزدیک اظهار کرد: موضوع رمزپول ملی از جمله موارد مهم در دستور کار بانک مرکزی است که زیرساخت و دستورالعملهای مربوط به آن تدوین شده و در آینده نزدیک به صورت آزمایشی راهاندازی خواهد شد ولی بجای اینکار بهتر است که به کارهای کلان در سطح بینالمللی توجه بیشتری داشته باشیم.
عضو کمیسیون رمزارز و بلاکچین سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در عین حال بیان کرد: قرار است در منطقه آزاد کیش، با توجه به تجارت و قابلیتهای موجود این جزیره، تولید رمزارز ملی به زودی به مرحله اجرا دراید که در بخشهایی غیر از ماینینگ چون ایجاد صرافی و استفاده از کیف پول دیجیتال، همچنین خدمات جانبی رمزارزها، در کنار کنترلها و راهاندازی رمزارز ملی در این جزیره شکل عملیاتی به خود گیرد.
پاک باختهگان زنجانی یادآور شد: امروز، ما شاهد این هستیم که تعداد فزایندهای از پرداخت در اقتصاد ما به صورت دیجیتال وغیر نقدی انجام میشود. تمامی کسب و کارها مبتنی بر تجارت الکترونیک هستند و شرکتهای تاسیس شده به دنبال راههای جدید برای گسترش روشهای پرداخت موجود خود هستند. مفهوم ارز دیجیتال به معنای پول رمزگذاری شده، به منظور تسهیل انجام امور مالی و ایجاد پولی بدون حضور واسطهها و توسط افراد جامعه مطرح شد.
وی ادامه داد: ارز دیجیتال هیچ سرویسدهنده مرکزی یا موسسه مالی برای کنترل نقل و انتقال ندارد؛ چون همه چیز بر ارتباطات نظیر به نظیر بنا شده است. ارز دیجیتال یک ماهیت غیر متمرکز دارد که بر اساس آن تمامی فرآیند انتشار، پردازش و اعتبارسنجی معاملات توسط شبکه کاربران و بدون هیچ واسطهای صورت میپذیرد.