به گزارش (Banker)، به نقل از روابط عمومی بانک رفاه، دکتر دژپسند در این مصاحبه در خصوص هوشمند سازی و سازماندهی نظام مالیاتی کشور و اقداماتی که توسط وزارت اقتصاد در این حوزه انجام شده است، گفت: یکی از موارد مهمی که از زمان حضورم در وزارت اقتصاد پیگیر آن بودم، بحث طراحی و پیاده سازی اقتصاد هوشمند است که در این خصوص هوشمند سازی نظام مالیاتی کشور یکی از مهمترین ابعاد آن است.
وی افزود: اگر این نظام هوشمند شود به دلیل نقش محوری نظام مالیاتی به طور خودکار سایر بخش های اقتصاد نیز به این مسیر هدایت می شوند. این امر به این معناست که تمام مؤدیان درنهایت باید به سامانه ها و زیر ساخت های این نظام تجهیز شوند وکلیه فرایندها به صورت الکترونیک انجام پذیرند.
دژپسند با اشاره به ارتباط همه اجزای اقتصاد کشور در اقتصاد هوشمند به ویژه در حوزه مالیاتی گفت: همه بازیگران اقتصادی اعم از سازمان امور مالیاتی کشور، بنگاهها و مصرف کنندگان خرد در این محیط وارد شده و به سخت افزارها و نرم افزارهای مربوطه تجهیز خواهند شد.
وزیر اموراقتصادی و دارایی در ادامه خاطرنشان کرد: در خصوص پایانه های فروشگاهی بخش مرتبط با سازمان امور مالیاتی، خوشبختانه همه زیر ساخت ها ایجاد شده و در حال حاضر می توان گفت که ملزومات اجرایی شدن پایانه های فروشگاهی در سازمان مالیاتی فراهم است، اما سازمان مالیاتی کشور یک طرف این طرح است و طرف دیگر آن مؤدیان هستند که باید آن بخش نیز به این نظام متصل شوند و تمام اجزاء مرتبط با اجرای این قانون اعم از فروشگاهها و شرکتها باید در این قالبها خودشان را مجهز کنند تا بخش مهم و نهایی این طرح نیز اجرا شود .
وزیر اقتصاد افزود: پیش بینی ما این است که، قسمت دوم این طرح بزرگ اقتصادی کشور براساس برنامه ای که تدوین شده و با اعمال مشوق هایی که در نظر گرفته شده است تا پایان امسال به سرانجام برسد.
دکتر دژپسند گفت: البته با صراحت کامل می گویم ما می توانستیم این طرح را به مراتب سریعتر از این انجام دهیم اما متأسفانه مشکلات ناشی از شیوع ویروس منحوس کرونا مانع از اجرای دوره های آموزشی که برای اصناف محترم تدارک دیده شده بود، گردید و به همین دلیل اجرای کامل طرح تا حدودی به تأخیر افتاد.