به گزارش بنکر (Banker)، به زعم کارشناسان، در کنار این متغیرهای اقتصادی حل تنشهای سیاسی نیز برای جلوگیری از رشد قیمت دلار ضروری است؛ در غیر این صورت نمیتوان انتظار داشت که قیمت دلار با رشد مواجه نشود.
سینا سلیمانی، یک تحلیلگر بازارهای مالی درباره چشمانداز پیش روی قیمت دلار میگوید: با توجه به میزان کسری بودجه و حجم نقدینگی، نمیتوان انتظار داشت که قیمت دلار کاهش یابد. با تداوم وضعیت موجود چنانچه سال بعد میزان کسری بودجه به 500 تا 550هزار میلیارد تومان برسد باید خدا را شکر کرد.
او تأکید میکند: بهطور کلی یکی از بدترین اتفاقاتی که میتواند برای بودجه کشور در سال آینده رخ بدهد، سقوط قیمت نفت در وضعیت فعلی و عدمتوافق هستهای است که البته باید صبر کرد و دید در پاییز، دولت جدید چطور و با چه مفروضاتی بودجه را تنظیم خواهد کرد. فعلا بهنظر میرسد دولت باید تلاش کند تا قیمت دلار را زیر۳3-32هزار تومان حفظ کند.
مهدی سوری، یک کارشناس بازارهای مالی نیز پیشبینی میکند تا پایان سال، قیمت دلار به30هزار تومان برسد.
علی سعدوندی، یک اقتصاددان هم درباره راهکارهای مواجهه با مشکلات ارزی توضیح میدهد: در سال۲۰۱۴ روسیه تحت تحریم غرب قرار گرفت و دقیقا در زمانی که اعلام تحریمها صورت گرفت بلافاصله خانم الویرا نابیولینا، رئیس باسواد بانک مرکزی روسیه اعلام کرد که سیاست ارزی به نظام ارزی شناور تغییر خواهد کرد.
این کار برای این انجام شد که شوکهای اقتصادی ناشی از تحریمها به جای آنکه به تولید داخلی وارد شود، وارد حوزه تجارت خارجی شود. او ادامه میدهد: بعد از اعلام تحریم و شناورشدن قیمت ارز، نرخ ارز در روسیه تقریبا 2 برابر شد و نرخ تورم تا ۱۸درصد هم افزایش یافت، اما پس از مدتی نرخ تورم کاهش و اشتغال افزایش پیدا کرد.
بهگفته او، با وجود اعمال تحریمها علیه روسیه، نرخ بیکاری بسیار کاهش پیدا کرده، به حدی که به کمتر از زمان تحریم و تورم هم به کمتر از زمان تحریم رسیده است.