در ابتدای سال ۱۴۰۱ نسبت چکهای برگشتی به چکهای مبادله شده تقریباً ۱۱ الی ۱۲ درصد بود.
به گزارش بنکر (Banker)، آمنه نادعلی زاده مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظامهای پرداخت بانک مرکزی در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: قانون چک در سال ۹۷ تغییر کرد، تا چکهایی که به صورت کاغذی تبادل میشوند در سامانه صیاد ثبت الکترونیکی شوند.
وی ادامه داد: اقدامات تنبیهی مانند مسدود کردن کارتهای بانکی و عدم ارائه خدمات بانکی به مشتریان برای صادر کننده چک بی محل در نظر گرفته شد به موجب این اقدامات میزان چکهای برگشتی در کشور کاهش پیدا کرد.
مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظامهای پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه در ابتدای سال ۱۴۰۱ نسبت چکهای برگشتی به چکهای مبادله شده تقریباً ۱۱ الی ۱۲ درصد بود، گفت: این میزان در آبان امسال به ۷.۱ رسید و این آمار در آذر ماه مقاومت ۷ درصد را هم شکانده است.
نادعلی زاده تصریح کرد: چک دیجیتال موجودیتی شبیه چک کاغذی دارد فقط فیزیکی برای آن متصور نیستند، یعنی به صورت دیجیتال ثبت میشود و قابل انتقال است، حتی نقد کردنش نیز به صورت غیر حضوری انجام میشود، بنابراین این موجودیت جدید اگر در جامعه رواج پیدا کند و مردم اقبال بیشتری نسبت به این داشته باشند طی مدت ۶ ماه و یکسال با برنامه ریزی بلند مدت، مردم به سمت چکهای دیجیتال خواهند رفت.
وی در پاسخ به این پرسش که هم اکنون تمامی بانکهای کشور، یعنی هم دولتیها و هم خصوصی چک دیجیتال دارند؟ بیان کرد: ما سه بانک را به عنوان بانکهای پایلوت معرفی کردیم، سایر بانکها نیز برای به دست آوردن سهم خودشان در جامعه تلاش میکنند، ولی فعلاً این سه بانک این محصول را در سبدشان قرار دادن اما به زودی همه بانکها این محصول را ارائه میکنند.