به گزارش بنکر (Banker)، دادستان تهران از صدور کیفرخواستی درخصوص۳۰ میلیارد دلار مداخله ارزی و پیش فروش ۶۰ تن طلای کشور خبر داد و سرپرست دادسرای مبارزه با جرایم اقتصادی نیز از دستگیری ۵۵۵ نفر به علت سوء استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت و ارزش مالی این پرونده ها را بیش از 10 میلیارد دلار دانست.
در ادامه سریال تبعات فسادآمیز سیاست ارز 4200 تومانی، به تازگی سرپرست دادسرای مبارزه با جرایم اقتصادی از دستگیری ۵۵۵ نفر به علت سوء استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر داده و ارزش مالی این پرونده ها را بیش از 10 میلیارد دلار ذکر کرده است. رقمی که با احتساب تامین 50 میلیارد دلار ارز 4200 تا انتهای شهریور 99، انحراف 20 درصدی این سیاست را نشان می دهد.سیاست ارز 4200 از ابتدا تاکنون موجب صرف 60 میلیارد دلار ارز شده است.
با این حال، نه تنها مرهمی بر گرانی های ناشی از نرخ ارز گذاشته نشد، بلکه، موجب توزیع گسترده فساد ارزی نیز شد. به گزارش ایسنا، رضا نجفی از دستگیری 555 نفر به علت سوء استفاده از ارز 4200 خبر داده و گفته است: بیش از 1248 پرونده در حوزه مفاسد ارزی تشکیل شده و ۵۵۵ نفر در این پرونده ها دستگیر شده اند که ارزش مالی این پرونده ها بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: از موضوعات مهم بحث پرونده های ارز بوده است و در حوزه های صادرات و واردات شعب ویژه ای اختصاص داده شد. نجفی ارزش پرونده های مهمی را که در این حوزه تشکیل شده به این شرح بیان کرد: پرونده هفت تپه بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، پرونده موسوم به قربانعلی فرخزاد حدود ۴۵۰ میلیون دلار، پرونده موسوم به واردات کاغذ بیش از۴۵۰ میلیون دلار، پرونده مربوط به واردات روغن بیش از۲۲۰ میلیون دلار و پرونده مربوط به گروه کاظمیان بیش از۲۵۰ میلیون دلار.
از سوی دیگر علی القاصی مهر دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواستی درخصوص ۳۰ میلیارد دلار مداخله ارزی و پیش فروش ۶۰ تن طلای کشور به افراد بدون رعایت موازین قانونی و ارسال آن به دادگاه خبر داد.دادستان عمومی و انقلاب تهران خاطرنشان کرد: برخورد جدی با مفسدان حوزه ارز که معیشت مردم را به مخاطره انداختند و رسیدگی به برخی پروندههای واگذاریهای غیر ضابطه مند، موجب بازدارندگی و پیشگیری در ساختار نظام اداری کشور خواهد شد.